search
Seizoen 2 van 'The Rings of Power' lijkt verdacht veel op 'Oppenheimer'
Series / Nieuws

Seizoen 2 van 'The Rings of Power' lijkt verdacht veel op 'Oppenheimer'

Een vergelijking die je niet direct zou verwachten tussen de fantasy-serie en de bloedserieuze film.

Volgens showrunner Patrick McKay zal het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power op momenten aanvoelen als de grote Oscarwinnaar Oppenheimer.

Een opmerkelijke vergelijking, maar McKay legt in een interview haarfijn uit waarom hij dit vindt.

Fictie ontmoet non-fictie


Tijdens een gesprek met ComicBook vertelde hij het volgende over seizoen 2:

"Het maken van seizoen 2 was deels zo plezierig omdat je in een kamer bent waar besluiten worden genomen en 'ringen worden gesmeed'. Maar er zijn ook mensen voor de eerste keer in die kamer die nog niet weten wat er gaat gebeuren. We vergelijken het een beetje met Oppenheimer: je hebt te maken met een wapen dat de wereld kan veranderen en niemand weet of dit voor goede of slechte doeleinden wordt gebruikt."

Gevaarlijke wapens


Voor wie de referentie niet volgt: Christopher Nolans Oppenheimer gaat over het leven van wetenschapper J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) die samen met zijn team door de ontwikkelingen op het gebied van kwantumfysica de eerste atoombom bedacht.



In seizoen 2 van The Rings of Power zien we acteurs als Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman en Sara Zwangobani.

Nog een weekje!


The Rings of Power seizoen 2 is vanaf 29 augustus te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Gekke vergelijking?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen