search
Dit kun je verwacht van 'Wise Guy': de terugkeer van 'The Sopranos' op HBO Max
Series / Nieuws

Dit kun je verwacht van 'Wise Guy': de terugkeer van 'The Sopranos' op HBO Max

De tweedelige docu Wise Guy: David Chase and The Sopranos kun je vanaf 8 september streamen op HBO Max.

Deze week werd de trailer online gezet voor Wise Guy: David Chase and The Sopranos, een tweedelige docu over de geliefde en geprezen misdaadserie The Sopranos. De documentaire is geregisseerd door Academy Award-winnaar Alex Gibney en hij belicht het leven en de carrière van scenarioschrijver en The Sopranos-bedenker David Chase. Maar wat kun je verwachten in de twee afleveringen?

Gibney analyseert samen met Chase de oorsprong van The Sopranos, het creatieve proces achter de serie en de nauwe verbindingen tussen de personages en het eigen leven van Chase. Dit doen ze vanuit een replica set van het kantoor van Dr. Melfi, de psychiater van Tony Soprano (James Gandolfini).

Wise Guy: Deel 1


David Chase vertelt over zijn vroege leven in New Jersey, zijn fascinatie voor film maken en zijn doorbraak met het schrijven voor televisie in Los Angeles. Na een succesvolle carrière als schrijver voor tv-zenders, besluit Chase iets persoonlijks over zijn moeder te schrijven. Dat wordt The Sopranos, een langspeelfilm over een gangster wiens moeder van plan is hem te vermoorden.

Afgewezen door de grote studio’s, lukt het wel bij HBO om een pilot te maken over een gangster die mentale inzinkingen heeft en begint het castingproces voor The Sopranos als serie. Lorraine Bracco is de grootste naam die zich aansluit als Dr. Melfi en Chase cast de onervaren muzikant Steven Van Zandt in zijn cruciale rol van Silvio Dante. Met James Gandolfini en Edie Falco ook gecast, filmt de serie op locatie in New Jersey en wordt de onconventionele serie een sensatie bij het grote publiek, ondanks dat er een antiheld in het hoofdpersonage zit.

Wise Guy: Deel 2


Chase bespreekt de uitdagingen van het in kaart brengen van verhaalbogen voor dertien afleveringen en het in evenwicht brengen van de donkere humor met de dramatiek van het onderwerp. Tegelijkertijd geven hij en andere schrijvers toe dat ze persoonlijke ervaringen gebruiken om de personages vorm te geven.



De cast deelt hun herinneringen aan James Gandolfini, zijn vrijgevigheid en genialiteit, en hoe hij worstelde met in de schijnwerpers staan. Chase praat over de blijvende liefde voor het personage van Tony Soprano en de impact van de reeks vanaf de eerste aflevering tot aan de controversiële finale.

8 september


De twee delen van Wise Guy: David Chase And The Sopranos zijn vanaf zondag 8 september te zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Sopranos minimaal twee keer gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen