search
Deze hilarische en goed scorende serie met een 8,8 op IMDb zou iedereen direct moeten kijken
Series / Specials

Deze hilarische en goed scorende serie met een 8,8 op IMDb zou iedereen direct moeten kijken

'Ted Lasso' is gebaseerd op een personage dat Jason Sudeikis speelde in een reeks promotievideo's.

Jason Sudeikis speelde het personage Ted Lasso voor het eerst in 2013 en 2014 als onderdeel van twee promotievideo's voor NBC Sports. In 2020 ontwikkelde hij samen met Bill Lawrence, Brendan Hunt en Joe Kelly een serie gebaseerd op dat personage.

In de serie Ted Lasso herneemt Sudeikis zijn rol als het titelpersonage, dat gebaseerd is op het personage dat Sudeikis speelde in een reeks promotievideo's voor NBC Sports' verslaggeving van de Engelse Premier League. Daarnaast spelen onder andere ook Hannah Waddingham, Jeremy Swift, Phil Dunster, Brett Goldstein en Juno Temple mee in de serie.

Verhaal


De serie volgt Ted Lasso, een Amerikaanse college football-coach die onverwacht wordt ingehuurd om een fictief Engels voetbalteam, AFC Richmond, te coachen, ondanks dat hij geen ervaring heeft met het coachen van voetbal. De eigenaar van het team, Rebecca Welton (Waddingham), kreeg het eigendom van het team na de scheiding van haar ontrouwe ex-man, Rupert.

Ze heeft Lasso ingehuurd in de hoop dat hij het team ten onder zal laten gaan en zo Rupert zal raken, aangezien hij meer om AFC Richmond gaf dan om wat dan ook. Ted's charme, persoonlijkheid en humor beginnen echter Rebecca, het team en degenen die sceptisch waren over zijn aanstelling voor zich te winnen.

Groot succes


Ted Lasso bestaat uit drie seizoenen met het derde en laatste seizoen dat in 2023 uitkwam. De serie was een groot succes en ontving lovende kritieken van de critici, vooral voor de acteerprestaties van Sudeikis, Waddingham, Dunster, Goldstein en Temple, de humor, de schrijfstijl, de thema's en de opbeurende toon.



De serie heeft dan ook een hoge score op onder andere IMDb, waar het een 8,8 op 10 heeft. Het staat op de 83e plaats in hun lijst van best gewaardeerde televisieseries. Vooral de twee laatste afleveringen van Ted Lasso zijn heel erg geliefd met een score van 9,3 op 10 voor aflevering 11 van seizoen 3 en een score van 9,4 voor de allerlaatste aflevering van de serie.

Prijzen


Ted Lasso werd genomineerd voor tal van prijzen. Het eerste seizoen alleen al was genomineerd voor 20 Emmy Awards, waarmee het de meest genomineerde eerste seizoen van een komedieserie in de Emmy-geschiedenis werd. Het won er toen zeven, waaronder Emmy's voor Sudeikis, Waddingham en Goldstein voor hun acteerprestaties en voor Beste Komedieserie.



Sudeikis won ook de Golden Globe Award voor Beste Acteur - Televisieserie Musical of Komedie en de SAG Award voor Beste Prestatie door een Mannelijke Acteur in een Komedieserie in zowel 2020 als 2021. In totaal werd Ted Lasso genomineerd voor 61 Emmy Awards en won het er 11.

Kijken?


Wil je Ted Lasso zien? Je kan de serie bekijken op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als jij Ted Lasso hebt gezien, raad jij de serie dan aan iedereen aan?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen