search
De onverwachte en originele titel van 'Baywatch' is écht enorm slecht
Series / Specials

De onverwachte en originele titel van 'Baywatch' is écht enorm slecht

De hitserie 'Baywatch' had oorspronkelijk een volledig andere titel, die veel slechter is.

Wanneer je het woord "Baywatch" ziet, roept het waarschijnlijk onmiddellijk beelden op van strandwachten in rode badpakken die in slow motion over het strand rennen. De iconische serie, die liep van 1989 tot 2001, is misschien wel een van de bekendste series uit de televisiegeschiedenis.

Baywatch werd gefilmd in Californië en later in Hawaii en had grote namen zoals David Hasselhoff, Kelly Slater en Pamela Anderson in de cast. Hoewel het de aandacht van miljoenen kijkers trok, is er nog steeds een kans dat je niet alles weet over de serie. Zo was Baywatch niet de originele titel voor de serie.

Verhaal


Baywatch werd bedacht door Michael Berk, Douglas Schwartz en Gregory J. Bonann, die de serie gedurende de 11 seizoenen produceerden. De serie draait om het werk van een team van strandwachten en hun onderlinge relaties, waarbij de verhaallijnen meestal draaien om gevaren die verband houden met het strand en andere activiteiten die typisch zijn voor de Californische strandlevensstijl.

Het redden van mensen van verdrinking is een van de meest voorkomende situaties in de serie, maar een scala aan andere onderwerpen, zoals aardbevingen, haaienaanvallen en seriemoordenaars, dienen als plotconflicten in Baywatch.

ACES


Het idee voor Baywatch ontstond toen bedenker van de serie Bonann als strandwacht aan het werk was en twee kinderen van een medewerker van het televisieproductiebedrijf MTM-studio, genaamd Stu Erwin, redde. Bonann was zelf een strandwachter in de jaren 70 en inspireerde zich op zijn ervaringen voor de serie.



Bonann noemde de serie oorspronkelijk Aquatic Corps for Emergency Service (ACES), maar veranderde dit later in Baywatch, de naam van de reddingsboten die de Santa Monica Bay patrouilleerden. Het Baywatch-logo werd ontworpen door Bonann's vriend, strandwacht John Johnson.

Kijken?


De rest is geschiedenis. Baywatch werd een van de populairste series ooit en werd een popcultureel fenomeen. Wil je Baywatch zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het natuurlijk wel kopen op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Welke titel is beter: Baywatch of Aquatic Corps for Emergency Service (ACES)

  • Baywatch

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Aquatic Corps for Emergency Service (ACES)

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen