search
In 2021 moest deze thriller flink gaan scoren, maar leverde weinig op: 0% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

In 2021 moest deze thriller flink gaan scoren, maar leverde weinig op: 0% op Rotten Tomatoes

'Tandav' is een Indiase thrillerserie gemaakt, geregisseerd en geproduceerd door Ali Abbas Zafar.

Amazon Prime Video heeft al goede thrillerseries gemaakt, maar soms loopt het ook verkeerd af. Zo was de Indiase thrillerserie Tandav, die bestaat uit een seizoen van negen afleveringen, een grote flop toen het uitkwam in 2021.

Tandav is een politieke thriller, gemaakt, geregisseerd en geproduceerd door Ali Abbas Zafar, die zijn digitale debuut maakte, en met het scenario geschreven door Gaurav Solanki. Het heeft een ensemblecast bestaande uit Saif Ali Khan, Sunil Grover, Tigmanshu Dhulia, Dimple Kapadia, Mohammed Zeeshan Ayyub, Dino Morea en Anup Soni.

Verhaal


Tandav wordt gepresenteerd als een politieke serie die de duistere hoeken van de Indiase politiek verkent, waar machtige politici en degenen die dat willen, chaos zaaien en anderen manipuleren om het land te controleren. Onverbeterlijke pragmatiek contrasteert met de frustraties en aspiraties van het hedendaagse India en de idealen van de jeugd van het land.

Het volgt onder andere de charismatische leider van de vooraanstaande politieke partij Janata Lok Dal (JLD), Samar Pratap Singh (Khan), die voelt dat hij klaar is om de functie van premier over te nemen. Samars vader, de partijpatriarch en premier Devki Nandan Singh (Dhulia) is echter nog niet bereid om met pensioen te gaan. Daarnaast zijn er enkele andere leiders die zichzelf geschikt achten voor deze positie. Maar deze positie komt nooit gemakkelijk. Men moet voortdurend blijven strijden om deze te verkrijgen.

Flop en controverse


Tandav heeft op Rotten Tomatoes geen publiekscore, maar de critici waren heel negatief over de serie, die een score heeft van 0%. De critici vonden dat de politieke elementen van de serie op een geforceerde manier aan de kijkers werden gepresenteerd en te simplistisch waren. Het kreeg ook kritiek vanwege het gebruik van clichés en verouderde tropen, waardoor het niet bijzonder memorabel was.



De serie was niet enkel een flop, maar veroorzaakte ook controverse in India toen verschillende leiders van de Bharatiya Janata Party opriepen tot een ban en de makers en acteurs beschuldigden van het kwetsen van de religieuze gevoelens van hindoes en het bespotten van de hindoeïstische god Shiva in een van de afleveringen. De maker van de serie, Zafar, heeft toen zijn excuses aangeboden voor de ontstane problemen.

Kijken?


Wil je Tandav toch eens zien? Je kan de serie bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij eerder van de serie Tandav gehoord?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen