search
Het antwoord op 'Squid Game’: deze ijzersterke scifi-fantasyserie kun je bekijken op Disney+
Series / Specials

Het antwoord op 'Squid Game’: deze ijzersterke scifi-fantasyserie kun je bekijken op Disney+

Deze serie is een live-action verfilming van een populaire Koreaanse strip en werd een knaller.

Disney boekte een onverwacht succes met de serie Moving. Kang Full, de maker van de serie, is ook verantwoordelijk voor de oorspronkelijke online strip, ook wel een webtoon genoemd. De serie werd zowel Disneys als Hulu's bestbekeken serie in de eerste week en werd lovend ontvangen. Het antwoord op Squid Game heeft duidelijk zijn weg naar het publiek weten te vinden.

In een interview met The Hollywood Reporter gaf Full destijds aan dat hij zich aangetrokken voelde tot het verhaal omdat er sprake was van realistische superhelden. Ook de relaties tussen ouders die hun begaafde kinderen moeten beschermen was een element dat hij graag op het scherm wilde brengen. Moving is hierdoor een mengeling van scifi, fantasy en drama die uitstekend heeft uitgepakt.

Oude vaardigheden


Een groep spionnen wordt geselecteerd om hun bijzondere vermogens: ze kunnen vliegen, zichzelf genezen en hebben sterkeren zintuigen vergeleken met andere mensen. Ze voeren diverse geheime operaties uit in opdracht van hun regering, maar besluiten om het bijltje erbij neer te gooien. De missies worden namelijk met de dag dubieuzer en het lijkt ze verstandiger om spoorloos te verdwijnen en in anonimiteit een nieuw leven te beginnen.

Dit is zo mogelijk nog belangrijker wanneer je kinderen op hun beurt over superkrachten blijken te beschikken. De ouders komen er tot hun schrik achter dat er een zoektocht is opgezet naar hun eigen kinderen. Ze moeten hun oude vaardigheden weer aanwenden om de tegenstanders uit te schakelen en hun kinderen te beschermen.

Ander soort superheld


Full vond het een uitdaging om een ander soort superheld te creëren. Dit was voor een deel te wijten aan de financiële beperkingen. Moving had nu eenmaal een bescheiden budget vergeleken met dat van Marvel-films, waardoor er andere manieren gevonden moesten worden om de superkrachten op het scherm over te brengen. Hierdoor ontstonden superhelden die meer op de realiteit gebaseerd zijn. Het dramatische element van de serie kwam hierdoor ook goed uit de verf. Het eerste seizoen van Moving heeft twintig afleveringen en momenteel is nog niet bekend of er nog een seizoen komt. We houden jullie uiteraard op de hoogte.



Je kunt Moving bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Moving: ben jij deze serie al aan het kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen