search
Al een jaar lang wordt deze film grijs gedraaid op de streamingdienst Apple TV+
Films / Featured

Al een jaar lang wordt deze film grijs gedraaid op de streamingdienst Apple TV+

Kijkers blijven thuis op de bank smullen van dit epische verhaal.

Apple TV+ heeft in vergelijking met andere streamingaanbieders relatief weinig klassiekers in het aanbod. Deze film is hierop niet alleen een uitzondering, hij staat ook nog eens aan de top sinds het moment dat hij door Apple TV+ werd aangeboden.

Het feit dat de legendarische Martin Scorsese deze productie heeft geregisseerd, draagt hier ongetwijfeld aan bij. In de bioscoop deed Killers of the Flower Moon niet zo veel, maar maakt dit meer dan goed gezien de triomftocht die de film momenteel beleeft.

Verdachte omstandigheden


Scorsese's verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen in de staat Oklahoma, kort na de Eerste Wereldoorlog. Ernest (Leonardo Di Caprio) komt bij zijn oom William (Robert De Niro) wonen. William is een rijke industrieel wiens ranch midden op het land van de Osage stam staat.

De Osage zijn vermogend, mede dankzij de olie die hun land rijk is. Ernest krijgt een relatie met Mollie (Lily Gladstone), een Osage vrouw wier familie behoorlijk invloedrijk is. Wanneer stamleden onder verdachte omstandigheden beginnen te overlijden rijst de vraag wie hiervoor verantwoordelijk is en waarom.

Misgrijpen


Een reden voor de tegenvallende opbrengsten is de lange speelduur: Killers of the Flower Moon duurt bijna drieëneenhalf uur. Het budget was $ 200 miljoen, maar jammer genoeg waren de opbrengsten $ 157 miljoen. Ook bij de Oscars greep Scorsese weer eens mis, doordat er van de tien nominaties niet een werd verzilverd. Het enorme streamingsucces fungeert hierbij ongetwijfeld als pleister op de wonde.



Killers of the Flower Moon kun je streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Killers of the Flower Moon gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen