search
Tegen alle verwachting in lijkt Netflix een spin-off te geven aan een van zijn grootste hits
Series / Nieuws

Tegen alle verwachting in lijkt Netflix een spin-off te geven aan een van zijn grootste hits

De uitvoerend producent is nog lang niet klaar met het verhaal.

De succesvolle Britse productie The Crown bood een fictieve weergave van de geschiedenis van het Britse koninklijk huis. Over zes seizoenen maakten de kijkers kennis met opeenvolgende monarchen, te beginnen in 1947 en eindigend met het huwelijk van koning Charles en Camilla Parker Bowles.

Als het aan uitvoerend producent Andy Harries ligt, blijft het hier echter niet bij. Deadline bericht over de uitspraken die Harries deed in The Media Show van de BBC.

Sterke positie


Harries legde uit dat de overeenkomst die destijds met Netflix werd afgesloten inhield dat zijn productiemaatschappij Left Bank Pictures, die The Crown maakte, de rechten mocht behouden. In zakelijk opzicht is dit een sterke positie.

Harries: "[De overeenkomst] voelt erg goed en biedt ons de gelegenheid om te kijken wat we verder willen doen met 'The Crown'. Er bestaan per slot van rekening enorme mogelijkheden".

Niet uitgesloten


De mogelijkheid om een spin-off te maken is duidelijk niet uitgesloten. The Crown kreeg maar liefst 87 Emmy-nominaties en heeft er 21 daadwerkelijk gewonnen. We houden jullie uiteraard op de hoogte.



Alle zes seizoenen van The Crown kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Een spin-off van The Crown: heb jij daar zin in?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen