search
Deze veelbelovende topacteur uit jaren 80-hitserie bleek een blunder in Hollywood
Series / Specials

Deze veelbelovende topacteur uit jaren 80-hitserie bleek een blunder in Hollywood

John Stamos is vooral bekend door zijn rol als Jesse Katsopolis in 'Full House'.

John Stamos is een iconische televisieacteur die in verschillende populaire series heeft gespeeld. Hij heeft een indrukwekkende televisiecarrière opgebouwd door charmante, knappe rebellen te vertolken. Wat hij echter niet heeft kunnen doen, is een even grote carrière opbouwen in films.

Of het nu gaat om General Hospital, Full House, Grandfathered of ER, iedereen heeft Stamos wel eens gezien in een serie. Zijn bekendste rol blijft wel die van Jesse in Full House, een rol die hij speelde in alle acht seizoenen, van 1987 tot 1995.

General Hospital


Voordat hij in Full House te zien was, speelde hij de rol van Blackie Parrish in General Hospital in 1982. Voor deze rol werd hij genomineerd voor de Daytime Emmy Award voor Beste Acteur in een Ondersteunende Rol in een Dramaserie.

Na rollen te spelen in andere sitcoms, maakte Stamos zijn filmdebuut in 1986 in Never Too Young to Die, een actiefilm waarin ook Kiss-bassist Gene Simmons een rol had. Hoewel de film bedoeld was als een "jonge James Bond"-film, werd het zowel kritisch als commercieel een flop.

Full House en vervolg


Het is zijn rol in Full House die van Stamos een ster maakte. De serie was een grote hit en versterkte zijn carrière. In de serie heeft hij ook een aantal keren opgetreden met zijn band The Rippers. Nu speelt hij nog steeds muziek en heeft hij ook tal van keren mee mogen optreden met The Beach Boys.



In 2016 kwam er een vervolg op Full House met Fuller House. Stamos hernam zijn rol als Jesse voor de serie, waarin hij een ondersteunende rol had. Hij was niet de enige die zijn rol van de originele serie hernam, want de meeste castleden van Full House zijn te zien in Fuller House.

ER en Grandfathered


Tien jaar na het einde van Full House, in 2005, speelde Stamos een hoofdrol in ER. Tot 2009 was hij te zien in de serie als Dr. Tony Gates. In 2010 kon je hem zien in de rol van Carl Howell in het tweede seizoen van Glee. Daarna was hij vanaf 2016 te zien in de sitcom Grandfathered, waarin ook Josh Peck, Christina Milian en Paget Brewster speelden.



Dat jaar verscheen Stamos ook in de film My Big Fat Greek Wedding 2 en voegde hij zich bij de cast van de serie Scream Queens, waarin hij in het tweede seizoen een vaste rol had als Dr. Brock Holt. In 2018 speelde Stamos de rol van Dr. Nicky in de serie You en hij hernam deze rol in het tweede seizoen. In 2021 en 2022 speelde hij de hoofdrol in de serie Big Shot.

Films


Hoewel Stamos vastzit in de rol van de charmante, knappe rebel, verscheen hij zelden in films. My Big Fat Greek Wedding 2 is een van de weinige bekende films waarin hij te zien was. Gezien de lange tijd dat Stamos al een bekende naam is in de entertainmentwereld, is het hoog tijd dat hij de kans krijgt om door te breken als filmster.



Of dat ook zal gebeuren is de vraag, want Stamos is nu nog steeds uitsluitend bezig met zijn televisiecarrière. Zo was hij eerder dit jaar te zien in het tweede seizoen van Unprisoned naast Kerry Washington. Er is ook een nieuwe serie, getiteld Open Book, die nu in ontwikkeling is en waarin Stamos zal spelen.

Kijken?


Wil je Stamos zien in Full House? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar het vervolg, Fuller House, kan je wel bekijken op Netflix. Wil je nog andere series met Stamos zien? ER kan je bekijken op HBO Max en You op Netflix. Grandfathered, Scream Queens en Unprisoned vind je terug op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kon jij je met John Stamos vermaken in Full House?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen