search
Hoe gaat het nu met de blondine 'Kim Bauer' uit de thrillerserie '24'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de blondine 'Kim Bauer' uit de thrillerserie '24'?

Elisha Cuthbert is een Canadese actrice die wereldwijd bekend werd door haar rol als Kim Bauer in de serie '24'.

Ken je de thrillerserie 24 nog met Kiefer Sutherland in de hoofdrol? De serie liep van 2001 tot 2010. Sutherland, die de rol van Jack Bauer speelde, werd in verschillende seizoenen van de serie vergezeld door zijn dochter Kim Bauer, die gespeeld werd door Elisha Cuthbert. Ze werd wereldwijd bekend door deze rol, maar hoe gaat het nu eigenlijk met haar?

Cuthbert maakte haar televisiedebuut in 1999 als kind in Are You Afraid of the Dark?, waarin ze eerst een extra speelde en daarna een grotere rol kreeg. Van 1997 tot 2000 was ze ook co-presentatrice van Popular Mechanics for Kids. Ze maakte haar speelfilmdebuut in het Canadese familiedrama Dancing on the Moon uit 1997.

Eerste grote rol in Amerika


Haar eerste grote hoofdrol kreeg ze in de dramafilm Airspeed (No Control) uit 1998, naast Joe Mantegna. In 2001 speelde ze de hoofdrol in de film Lucky Girl, waarvoor ze haar eerste prijs ontving bij de Gemini Awards.

In 2001 verhuisde Cuthbert naar Hollywood waar ze de rol zou krijgen die haar wereldwijd bekend zou maken. Ze werd gecast als Kim Bauer in de serie 24, haar eerste grote rol in een Amerikaanse productie. Voor deze rol werd ze tweemaal genomineerd voor de SAG Awards. Cuthbert speelde de rol van Kim Bauer in de eerste drie seizoenen van 24, van 2001 tot 2004. Daarna verscheen ze soms nog in andere seizoenen tot 2010.

Filmcarrière


Haar Hollywood-filmcarrière begon Cuthbert met kleine rollen in onder andere Old School en Love Actually uit 2003. Haar eerste grote rol in een film was als Danielle in de tienerkomedie The Girl Next Door uit 2004, waarvoor ze werd genomineerd voor Best Breakthrough Performance bij de MTV Movie Awards in 2005.



Cuthbert speelde daarna in tal van andere films. Zo was ze te zien als Carly Jones in House of Wax uit 2005, waarvoor ze twee nominaties ontving voor de Teen Choice Awards, waaronder die voor Beste Actrice: Actie/Avontuur/Thriller. Vervolgens verscheen ze in de hoofdrol in het drama The Quiet (2005) en de horrorfilm Captivity (2007). Deze rol, samen met haar werk in Are You Afraid of the Dark?, de serie 24 en House of Wax, vestigden haar als een "scream queen".

Happy Endings en The Ranch


Na 24, speelde Cuthbert in tal van andere series. Van 2011 tot 2013 speelde ze de rol van Alex Kerkovich in de drie seizoenen van de komedie Happy Endings en in 2015 speelde ze de hoofdrol in de sitcom One Big Happy, die na één seizoen werd geannuleerd.



Van 2016 tot 2020 had ze een terugkerende rol als Abby Phillips in de Netflix-serie The Ranch, voordat ze een vast castlid werd in het tweede seizoen van de serie. Ze kreeg ook lof voor haar optreden in de Canadese komedieserie Jann (2020) en werd genomineerd voor de Canadian Screen Award voor Beste Prestatie in een gastrol.

Toekomst


De voorlopig laatste projecten waarin Cuthbert te zien was, waren de films The Cellar en Bandit uit 2022. Er staat ook een andere film gepland, getiteld Friday Afternoon in the Universe, die nog in ontwikkeling is.

Bekijk op instagram



Bekijk op instagram



Wil je Cuthbert zien in 24? Je kan de serie bekijken op Disney+. Je kan haar ook zien in The Ranch, die te vinden is op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Hoop jij op meer 24?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen