search
Keanu Reeves had bijna een aanzienlijke rol de nieuwste 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

Keanu Reeves had bijna een aanzienlijke rol de nieuwste 'Star Wars'-serie

Lucasfilm wil Reeves nog steeds in het Star Wars-universum hebben, dus wie weet wat nog gaat gebeuren.

Na de negatieve ontvangst door het publiek heeft Lucasfilm ervoor gekozen om The Acolyte na slechts een seizoen te schrappen op Disney+.

De serie heeft een behoorlijk diverse cast, waaronder Koreaanse Lee Jung-jae (Squid Game) als de mysterieuze Jedi-meester Sol. Maar die rol zou naar verluidt bijna naar niemand minder dan Keanu Reeves zijn gegaan.

Reeves was 'the one'


'Hollywood-insider' Jeff Sneider liet in zijn laatste nieuwsbrief het volgende weten over de rol die Reeves bijna had in het Star Wars-universum:

"Reeves heeft weliswaar nooit een scène gefilmd voor The Acolyte, maar was wel in gesprek voor de rol die uiteindelijk werd gespeeld door Lee Jung-jae. Zijn personage kwam aan het einde van seizoen 1 om het leven."

Wick krijgt voorrang


Volgens Sneider zou studio Lionsgate dit echter hebben tegengehouden omdat Reeves de rol van John Wick opnieuw moest spelen in de spinoff-film Ballerina.



Aldus Sneider: "Hoewel studio's beweren dat Reeves de rol nooit officieel is aangeboden, toonde hij in elk geval behoorlijk veel interesse in de serie, waarin ook zijn Matrix-collega Carrie-Anne Moss in mee speelde. Ook dat maakte hem enthousiast."

Wie weet?


Sneider merkte daarnaast op dat we niet verbaasd moeten reageren als Reeves opeens in een Star Wars-project zit, want Lucasfilm is intern maar wat blij dat hij er interesse in heeft getoond.

Sneider sloot af met de opmerking dat Lucasfilm ervoor heeft gekozen om te stoppen met The Acolyte wegens de tegenvallende streamingcijfers en niet wegens de reactie van de fans.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Keanu Reeves in Star Wars: goed idee?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen