search
Voordat hij James Bond speelde, was Pierce Brosnan te zien in deze jarentachtigserie
Series / Specials

Voordat hij James Bond speelde, was Pierce Brosnan te zien in deze jarentachtigserie

Pierce Brosnan maakte zijn grote doorbraak in de serie Remington Steele.

Pierce Brosnan kan je vooral kennen door zijn rol als James Bond. Hij was de vijfde acteur die 007 speelde en deed dat in vier films van 1995 tot 2002. Maar voordat hij deze rol zou spelen, maakte Brosnan zijn grote doorbraak in een serie uit de jaren tachtig.

Deze serie is Remington Steele, die gemaakt werd door Robert Butler en Michael Gleason. Brosnan speelde de hoofdrol naast Stephanie Zimbalist. De serie liep van 1982 tot 1987 gedurende vijf seizoenen en bestaat uit 94 afleveringen.

Verhaal


Remington Steele mengde de genres romantische komedie, drama, detectiveprocedures en (tegen het einde van de serie) internationale politieke intrige en spionage. Het volgt Laura Holt (Zimbalist), een privédetective die een detectivebureau onder haar eigen naam opent, maar ontdekt dat potentiële klanten weigeren een vrouw in te huren, hoe gekwalificeerd ze ook is. Om dit probleem op te lossen, verzint Laura een fictieve mannelijke chef die ze Remington Steele noemt.

Door een reeks gebeurtenissen in de eerste aflevering, License to Steele, neemt het personage van Brosnan, een voormalige dief en oplichter (wiens echte naam zelfs hij zelf niet blijkt te weten en nooit wordt onthuld), de identiteit van Remington Steele aan. Achter de schermen ontstaat een machtsstrijd tussen Laura en Steele over wie echt de leiding heeft, terwijl de twee een informele romantische relatie onderhouden.

Invloedrijke rol


Remington Steele heeft de carrière van Brosnan gelanceerd. Na deze serie heeft hij een succesvolle carrière opgebouwd en speelde hij onder andere James Bond in vier films: GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough en Die Another Day. Deze serie fungeerde ook als voorloper van de vergelijkbare, scherpere serie Moonlighting.



Het speelde ook een invloedrijke rol in de televisiegeschiedenis op zichzelf. Recente evaluaties, na de volledige uitgave van de serie op dvd, concluderen dat Remington Steele degelijk was opgebouwd, goed gespeeld en op zijn eigen manier baanbrekend. Andere recente beoordelingen hebben ook opgemerkt dat de serie beter is verouderd dan sommige andere series uit dezelfde periode en genre.

Kijken?


Wil je Brosnan zien in Remington Steele? Je kan de serie op dit moment in Nederland niet vinden op streamingdiensten, maar wel kopen op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Pierce Brosnan: underrated of overrated?

  • Underrated

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Overrated

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen