search
Iconisch tv-voertuig krijgt indrukwekkende 18+ LEGO-set: de gaafste van 2024?
Series / Nieuws

Iconisch tv-voertuig krijgt indrukwekkende 18+ LEGO-set: de gaafste van 2024?

De Batmobile uit de tv-serie Batman uit 1966 krijgt een flinke LEGO-set.

Eerder dit jaar verscheen een bijzonder fraaie LEGO-set van de film Jaws, bekijk deze op FilmTotaal, maar het bouwstenenmerk lijkt zich te overtreffen met een volgende set gebaseerd op de serie Batman uit de jaren 60.

LEGO komt met een 18+-set van de iconische Batmobile uit de tv-serie die van 1966 tot en met 1968 te zien was, bestaande uit drie seizoenen met 120 afleveringen. Hoofdrollen in Batman waren voor Adam West als Bruce Wayne / Batman en Burt Ward als Dick Grayson / Robin.

Enorme set


De LEGO-set met nummer 76328 bestaat uit 1.822 steentjes en heet voluit The Classic TV Series Batmobile. Je krijgt bij de set ook een minifiguur van Batman en een informatieplaatje met daarop details over het originele voertuig.

De iconische wagen uit Batman is gebaseerd op de Lincoln Futura-conceptauto, en werd ontworpen en gebouwd door ontwerper George Barris. In 2013 werd de originele Batmobile nog geveild en verkocht voor 4,2 miljoen dollar.

Oktober


Het voertuig is vooral bekend door de rode lijnen en opvallende cockpits. Uiteraard ontbreken in de set de Batphone en Batcomputer niet en zitten er flink wat Bat-emblemen rondom het voertuig. VVolgens Bricktastic is de set vanaf 1 oktober verkrijgbaar tegen een adviesprijs van bijna 150 euro.

Bekijk op instagram


Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Staat deze LEGO-set op jouw verlanglijstje?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen