search
Deze Britse serie met een perfecte score op Rotten Tomatoes bekijk je gewoon op Disney+
Series / Specials

Deze Britse serie met een perfecte score op Rotten Tomatoes bekijk je gewoon op Disney+

'Back to Life' werd geschreven door Laura Solon en Daisy Haggard, die ook de hoofdrol speelt.

Er worden heel wat goede Britse series gemaakt en een ervan is de comedy-dramaserie Back to Life, die werd geschreven door Laura Solon en Daisy Haggard, die ook de hoofdrol speelt.

Back to Life ging in première op BBC in 2021 en werd verlengd voor een tweede seizoen dat uitkwam in 2021. Harry en Jack Williams, die eerder de serie Fleabag produceerden, zijn uitvoerende producenten van Back to Life samen met Sarah Hammond. In 2023 werd aangekondigd dat de serie was geannuleerd na twee seizoenen, ondanks positieve reacties.

Verhaal


Haggard speelt de hoofdrol van Miri Matteson in Back to Life. Miri is net teruggekeerd naar huis in Hythe, Kent, na het uitzitten van een gevangenisstraf van 18 jaar. Terwijl Miri probeert haar leven weer op te bouwen, ontwikkelt ze een vriendschap met Billy (Adeel Akhtar), die zorgt voor de oudere vrouw naast haar.

Ook te zien in de serie zijn onder andere Geraldine James en Richard Durden als Miri's ouders, Jo Martin, Christine Bottomley en Juliet Cowan. De meeste scènes in de serie werden gefilmd in Hythe, waar het zich afspeelt. Daarnaast werden ook verschillende scènes gefilmd in Lydd-on-Sea, dat zich ook in Kent bevindt.

Perfecte score


Het eerste seizoen van Back to Life werd geprezen door critici, met veel lof voor het acteerwerk en het schrijfwerk van Haggard. Het tweede seizoen kreeg vergelijkbare positieve recensies. Back to Life heeft dan ook een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes.



De kritische consensus op de website luidt: "Aangedreven door de geweldige Daisy Haggard, stelt Back to Life met humor, hart en een oprecht gevoel van verrassing de vraag wat het betekent om een mens te zijn."

Kijken?


Wil je Back to Life zien? Je kan de serie bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Denk jij dat je Back to Life nu gaat kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen