search
Deze iconische filmhit uit de jaren 80 kreeg direct een tv-serie die niemand keek
Series / Specials

Deze iconische filmhit uit de jaren 80 kreeg direct een tv-serie die niemand keek

Het lijkt alsof iedereen deze iconische serie uit de jaren 80 vergeten is...

In 1980 verscheen de wereldberoemde musicalfilm Fame. De film werd zo'n grote hit dat er twee jaar later een serie kwam met dezelfde naam. Ook die was een succes, maar inmiddels lijkt deze in de vergetelheid te zijn geraakt.

De serie Fame kwam uit in 1982 en werd gecreëerd door dezelfde maker als de gelijknamige film. De serie liep voor maar liefst 6 seizoenen, tot het einde in 1987.

Harde realiteit van entertainmentindustrie


Fame draait om het dagelijkse leven van de studenten en docenten aan de New York City High School for the Performing Arts. De jongeren die we volgen in de serie dromen van een carrière in de muziek-, dans- en theaterwereld.

Iedere student heeft zijn eigen talenten, maar ook zijn eigen uitdagingen. Het is aan hen de taak om een balans te vinden tussen de druk van de harde realiteit van de entertainmentindustrie en hun eigen persoonlijke levens.

Succesvol


De serie werd enorm populair over de hele wereld, wat leidde tot verschillende hits en tournees van de cast. Het titelnummer Fame, gezongen door Erica Gimpel, stond in Nederland in 1983 drie weken op nummer 1 in de top 40.



Fame werd niet alleen goed bekeken, maar won ook prijzen. De serie ontving namelijk meerdere Golden Globes en Emmy Awards.

Vergeten?


Na 6 seizoenen werd de serie gecanceld. In 2008 kwam er een vervolg op Fame, namelijk een 90-minuten durende special genaamd Bring Back… Fame. Hierin werd gesproken met verschillende castleden.

Vandaag de dag lijkt de serie een beetje vergeten te zijn. Hij is namelijk op geen enkele streamingdienst te bekijken. Hopelijk komt daar snel verandering in. Tot die tijd kun je de seizoenen wel op dvd bestellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kan jij ook nu nog wel eens genieten van de film Fame?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen