search
IJzingwekkende thriller over je ergste nachtmerrie: in een weekend te bingen
Series / Specials

IJzingwekkende thriller over je ergste nachtmerrie: in een weekend te bingen

Een gedreven en briljante speurneus is op zoek naar de waarheid in deze slow-burn thrillerserie.

De BBC biedt drama van topkwaliteit en deze serie werd terecht genomineerd voor een Golden Globe in de categorieën Beste Miniserie en Beste Actrice. The Missing introduceert Tchéky Karyo als de gedreven rechercheur Julien Baptiste. Zijn taak is om helderheid te brengen in een zaak die de meesten zouden ervaren als een nachtmerrie die werkelijkheid wordt.

Het Britse echtpaar Tony (James Nesbitt) en Emily (Frances O'Connor) gaan met hun vijfjarige zoontje Oliver (Oliver Hunt) op vakantie naar Frankrijk. Het is 2006 en de wereldkampioenschappen voetbal zijn in volle gang. Wanneer de kleuter verdwijnt wordt Julien Baptiste op de zaak gezet.

Verband


Het onderzoek levert niets op en de politie is genoodzaakt de zaak te sluiten. Tony laat het hier echter niet bij zitten en blijft gedurende acht jaar na de verdwijning verbeten zoeken naar zijn zoontje. In 2014 vindt hij uiteindelijk een nieuw bewijsstuk: hij ziet een jongetje met Olly's sjaal om op een foto. Deze sjaal was speciaal voor het kind gemaakt en er moet dus een verband zijn met de verdwijning. Tony neemt contact op met de inmiddels gepensioneerde Julien en ze gaan opnieuw op onderzoek uit.

Het eerste seizoen van The Missing telt acht afleveringen en het verhaal ontwikkelt zich op een geladen manier. Het is geen serie met spectaculaire actie, het verhaal moet het juist hebben van de sfeer. Naast het hoofdplot krijg je ook inzicht in de personages zelf. Zo zijn Tony en Emily gescheiden en Julien heeft de nodige verwikkeingen in zijn eigen persoonlijke leven. De serie werd met de nodige lovende kritieken ontvangen en er volgden nog twee seizoenen. Ieder seizoen heeft echter een afzonderlijk verhaal en dit betekent dat je The Missing per weekend kunt bingen. Alle afleveringen duren ongeveer een uur: de eerste twee seizoenen tellen acht afleveringen en het slotseizoen heeft zes afleveringen.

Topprestatie


Tchéky Karyo zet een topprestatie neer als Julien Baptiste, die ongelooflijk betrokken is bij zijn zaken. In alle drie de seizoenen vertrekt hij naar het buitenland om ingewikkelde kwesties op te lossen. De makers van The Missing ontwikkelden na afloop van de serie een spin-off getiteld Baptiste. Het verhaal pakt de draad weer op na het derde seizoen en ook deze keer brengt een misdrijf Julien over de grens, wanneer hij in Amsterdam op onderzoek uitgaat.



Je kunt alledrie de seizoenen van The Missing streamen op Netflix. Je kunt het tweede seizoen van Baptiste bekijken op NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Missing: goede kijktip?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen