search
Duistere en krachtige fantasyfilm knalt naar de hoogste regionen van de top 10 op HBO Max
Films / Featured

Duistere en krachtige fantasyfilm knalt naar de hoogste regionen van de top 10 op HBO Max

Deze film weet top op de dag van vandaag de kijkers geboeid te houden.

Toen de film Constantine in 2005 voor het eerst uitkwam, waren de reacties van de critici verdeeld. Het publiek wist echter de weg naar de bioscoop te vinden en door de jaren heen kreeg de film een cultstatus. Constantine staat momenteel op een solide tweede plaats in de Top 10 van HBO Max.

Het verhaal is losjes gebaseerd op het personage in de DC-strips maar met een eigen draai voor het grote scherm. Met een stoïsche Keanu Reeves als de kettingrokende exorcist John Constantine en Oscarwinnaars als Tilda Swinton en Rachel Weisz staat de film garant voor twee uur vermaak.

Occulte wereld


John is een paranormaal begaafde tiener die letterlijk overal engelen, demonen en geesten ziet. Na een zelfmoordpoging besluit hij zijn gave in te zetten om mensen te helpen die in de problemen zijn gekomen met de occulte wereld.

Rechercheur Angela Dobson (Rachel Weisz) benadert John om haar te helpen omtrent de dood van haar identieke tweelingzus Isabel. Ze kan niet geloven dat Isabel, als praktiserend katholiek, ooit zelfmoord zou plegen aangezien dit in het katholieke geloof een ernstige zonde is.

Fascinerende wereld


Constantine biedt een fascinerende wereld, waarin allerhande bewoners uit andere dimensies vrij rondlopen. Johns assistent Chas Kramer (Shia LaBeouf) verkent deze wereld door zijn werk voor de occulte onderzoeker. Verder zien we Papa Midnite (Djimon Hounsou) als een belangrijke connectie en bondgenoot. Gavin Rossdale speelt de heerlijk gluiperige demon Balthazar. Ten slotte zien we niemand minder dan Tilda Swinton als de engel Gabriel en Peter Stormare zet een meer dan geloofwaardige Lucifer neer.



Constantine is bijna twintig jaar later duidelijk nog steeds geliefd. Je kunt de film bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Constantine: top of lop voor jou?

  • Top

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Flop

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen