search
Dit wist je niet: 'The Boys' zou eigenlijk helemaal niet verschijnen als serie
Series / Specials

Dit wist je niet: 'The Boys' zou eigenlijk helemaal niet verschijnen als serie

Voordat 'The Boys' een hitserie werd, waren er eerst plannen om er een film van te maken.

De superheldenserie The Boys, die gebaseerd is op de gelijknamige stripboekenreeks van Garth Ennis en Darick Robertson, is een grote hit op Prime Video. Onlangs kwam het vierde seizoen uit en er komt nog een vijfde en laatste seizoen. Maar wist je dat The Boys oorspronkelijk een film zou zijn?

The Boys is ontwikkeld door Eric Kripke en volgt het gelijknamige team van vigilantes terwijl ze strijden tegen superkrachtige individuen (bekend als "Supes") die hun krachten misbruiken voor persoonlijk gewin en werken voor een machtig bedrijf (Vought International) dat ervoor zorgt dat het grote publiek hen als helden ziet.

Adam McKay als regisseur


Gezien het succes van de serie, blijkt het een verstandige keuze te zijn geweest om een serie te maken van The Boys, zelfs als er dingen werden veranderd ten opzichte van de stripboeken. Maar voordat het een serie zou worden, werd er gewerkt aan een The Boys-film, die geregisseerd zou worden door Adam McKay.

In een gesprek met Variety besprak de filmmaker hoe The Boys zijn volgende project zou worden na het afronden van The Other Guys, en hij gaf aan dat het scenario niet ver verwijderd was van de overgang van papier naar camera. "Ze hebben al een scenario en we zijn bezig met een herschrijving, dus hopelijk hebben we het hele project in de herfst klaar, met misschien een opnamesessie in januari."

Ontwikkeling


De deadline van januari 2011 werd niet gehaald, maar McKay bleef nog jarenlang verbonden aan het project. Tegen die tijd was ook Seth Rogen, die uiteindelijk de serie produceerde, betrokken geraakt bij de ontwikkeling en had hij ook aan het scenario gewerkt.



Er waren zorgen dat de The Boys-film dood was toen Columbia Pictures in 2012 afzag van de productie. Kort nadat Columbia het project liet vallen, meldde McKay echter op zijn X-account dat Paramount Pictures in beeld was gekomen. Ondanks de tegenslagen leek het er op dat The Boys een van de films zou worden die ontsnapten aan de zogenaamde 'development hell'. Maar helaas zou dat wel het geval zijn.

Simon Pegg en Russell Crowe


Naast de regisseur, waren er ook namen van acteurs die genoemd werden voor de hoofdrollen. Zo hadden de makers van de film graag Simon Pegg gehad in de rol van Hughie. Hij lijkt sprekend op de stripboekversie van Hughie en co-maker van de strip Robertson bevestigde dat het personage geïnspireerd is door Pegg. Hij zou uiteindelijk verschijnen in The Boys als Hugh Campbell Sr., de vader van Hughie, een rol die voor hem was gereserveerd door showrunner Kripke om de stripboekverbinding tussen Pegg en Hughie te eren.



Een andere naam die circuleerde voor een van de hoofdpersonages was Russel Crowe als Billy Butcher. Over het castingproces van Butcher in 2011 zei regisseur McKay tegen MTV News: "Ik heb met een aantal mensen gesproken. Ik vind het idee van Russell Crowe voor Butcher echt leuk. We hebben elkaar ontmoet en hadden een vrij interessante bijeenkomst." Het is fascinerend om te vermelden dat, hoewel deze casting nooit is gerealiseerd, een andere in Nieuw-Zeeland geboren acteur, Karl Urban, later de rol van Butcher heeft gekregen.

Elke studio zei nee


Iedereen die betrokken was bij de The Boys-film heeft zijn eigen theorieën en overtuigingen over waarom het uiteindelijk niet van de grond kwam. Weinig mensen waren echter zo dicht bij het project als McKay, die jarenlang aan de film heeft gewerkt. In een interview met IndieWire in 2015 sprak hij over zijn lange ervaring met The Boys en hoe niemand in Hollywood geïnteresseerd was.



"Ik probeerde ooit Garth Ennis' The Boys te realiseren, en ik heb het naar elke studio en elke productiefinancieringsplek in de stad gebracht," zei hij. "En ze zeiden altijd 'nee' om daarna laconiek te vragen, 'Dus het is als Watchmen?'" Hij kwam tot de conclusie dat niemand bereid was een risico te nemen met The Boys. Het project kwam uiteindelijk terecht bij Rogen, Evan Goldberg en Kripke. Vanaf 2015 werkte Kripke aan het omvormen van het project naar een serie, die in 2019 in première ging.

Is een film nog steeds mogelijk?


Het is een open geheim dat The Boys van plan is te eindigen met het vijfde seizoen. Natuurlijk zijn er nog Gen V en de eindeloze mogelijkheden voor spin-offs, maar de huidige iteratie van de geliefde anti-superheldenserie nadert zijn einde. Acteur Laz Alonso, die Mother's Milk speelt in de serie, heeft echter een idee over hoe het zou kunnen eindigen: met een film.



Tijdens zijn optreden in de podcast Happy Sad Confused zei Alonso: "Ik heb zonder succes gepitcht om de serie af te sluiten met een speelfilm aan Eric Kripke. Maak bijvoorbeeld de laatste aflevering van seizoen 5 de cliffhanger en kondig de film aan die we sinds het begin van de serie hebben gefilmd."

Kijken?


Antony Starr, die Homelander speelt, steunde het idee en zei: "Oké, ik ben erbij." Alonso vroeg het publiek of ze zijn suggestie leuk vonden en kreeg een koor van goedkeurende reacties. Hij grapte dat iedereen Kripke's X-account moet overspoelen met berichten en de film moet eisen.



Het is afwachten of we na seizoen 5 een film krijgen, maar we hebben intussen wel al vier geweldige seizoenen gekregen van The Boys en je kan die allemaal bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Hoop jij dat The Boys nog lang doorgaat?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen