search
Olivia Cooke is de ster in 'House of the Dragon', maar in deze serie beleefde ze haar doorbraak
Series / Specials

Olivia Cooke is de ster in 'House of the Dragon', maar in deze serie beleefde ze haar doorbraak

We kennen Olivia Cooke nu allemaal als Alicent in 'House of the Dragon', maar eerder was ze te zien in deze griezelige serie.

Olivia Cooke acteert al jaren, maar bij het grote publiek is ze vandaag de dag vooral bekend als Alicent Hightower in House of the Dragon. Wist je dat ze in 2013 ook al een rol had in een bekende serie?

De psychologische horrorserie Bates Motel ging van start in 2013 en liep vijf seizoenen lang, tot het einde van de serie in 2017. Cooke speelde gedurende al deze seizoenen de rol van Emma Decody.

Norma en Norman Bates


Bates Motel is een moderne prequel voor Alfred Hitchcocks iconische film Psycho. We volgen Norman Bates (Freddie Highmore) en zijn moeder Norma (Vera Farmiga). De twee verhuizen na de mysterieuze dood van Normans vader naar het kleine stadje White Pine Bay.

Daar koopt Norma een vervallen motel en probeert ze voor haar en haar zoon een nieuw leven op te bouwen. Hoewel ze proberen deel te worden van de gemeenschap, blijkt al snel dat het stadje niet zo vredig is als in eerste instantie het geval leek.

Intelligente tiener


Tegelijkertijd ontwikkelt Norman mentale problemen, wat leidt tot verontrustende veranderingen in zijn gedrag en de dynamiek met zijn moeder. We zien hoe Norman uitgroeit tot het personage dat te zien is in Psycho.



Naast Norman en Norma is Cookes personage Emma ook één van de hoofdpersonages in de serie. Emma is een intelligente tiener die lijdt aan de chronische longziekte cystische fibrose. Ze raakt bevriend met Norman en leert ook zijn moeder goed kennen.

SkyShowtime


Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een indrukwekkende score van 93%. Voor haar rol in House of the Dragon was Cooke in nog veel meer bekende films en series te zien, waaronder Ouija, Ready Player One, Vanity Fair en Me and Earl and the Dying Girl.

Bekijk Bates Motel op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Olivia Cooke: overrated of underrated?

  • Overrated

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Underrated

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen