search
'Spider-Man'-acteur Tobey Maguire speelde ooit in deze merkwaardige tv-serie
Series / Specials

'Spider-Man'-acteur Tobey Maguire speelde ooit in deze merkwaardige tv-serie

In 2014 was Tobey Maguire te zien in de aparte serie 'The Spoils of Babylon'.

Tobey Maguire kennen we vooral door zijn rol als Spider-Man. Tien jaar geleden besloot hij het duidelijk over een andere boeg te gooien, want toen was hij te zien in de vreemde en unieke serie The Spoils of Babylon.

The Spoils of Babylon werd in 2014 uitgezonden op de Amerikaanse zender IFC. De miniserie is gecreëerd door Matt Piedmont en Harper Steele.

Machtige familie


De serie is een soort parodie op de grote, epische "TV event"-miniseries die gebaseerd waren op boeken, zoals The Thorn Birds en Shōgun. Dit genre werd vooral erg veel uitgezonden op Amerikaanse tv-zenders in de jaren 70 en 80.

We volgen in de serie verschillende generaties van de machtige en disfunctionele familie Morehouse, terwijl ze moeten omgaan met hun rijkdom, intriges en verboden liefde. Complexe familiebanden en schandalen staan centraal.

Clichés


De opzet van de serie is als een meesterwerk van de fictieve auteur Eric Jonrosh, die de serie introduceert en weer afsluit met zijn bizarre commentaar. De serie speelt met de clichés uit klassieke soaps en melodramas.



Maguire speelt de rol van Dirk Snowfield, die dan weer de rol speelt van Devon Morehouse. Kristen Wiig is te zien als Lauoreighiya Samcake, die de rol speelt van Cynthia Morehouse. Als schrijver Eric Jonrosh zien we Will Ferrell.

Niet te streamen


De serie werd goed ontvangen, met een score van 81% op Rotten Tomatoes. De critics consensus noemt de serie "een aanrader voor liefhebbers van comedy, een parodie op de klassieke televisiemelodrama-miniserie met hilarische beelden en een slimme inhoud".

Er is helaas slecht nieuws: The Spoils of Babylon is momenteel nergens te streamen. Hopelijk komt daar ooit verandering in.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Tobey Maguire in The Spoils of Babylon gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen