search
Hét Nederlandse boegbeeld in voor- en tegenspoed in het zonnetje: stream deze opmerkelijke serie binnenkort op Videoland
Series / Nieuws

Hét Nederlandse boegbeeld in voor- en tegenspoed in het zonnetje: stream deze opmerkelijke serie binnenkort op Videoland

De documentaire 'RUTTE' verkent Mark Ruttes laatste dagen als premier en zijn controversiële carrière.

Ben je benieuwd naar het echte verhaal achter Mark Rutte, een van de meest invloedrijke politieke figuren in Nederland? Dan is de tweedelige documentaire RUTTE iets wat je niet mag missen. Hier zijn vijf dingen die je moet weten voordat je deze diepgaande documentaire bekijkt.

Waar gaat de documentaire over?


RUTTE volgt de laatste dagen van Mark Rutte als premier van Nederland, waarbij hij terugblikt op zijn lange en vaak controversiële carrière. De documentaire belicht enkele van de meest beladen dossiers waar hij mee te maken had, zoals de MH17-ramp, het toeslagenschandaal en de gaswinning in Groningen. Daarnaast biedt de documentaire een unieke inkijk in zijn laatste dagen als premier, inclusief zijn laatste gesprek met koning Willem-Alexander.

Wie heeft de documentaire gemaakt?


De documentaire is gemaakt door politiek journalist Leonard Ornstein, die bekendstaat om zijn scherpe en diepgravende analyses. Ornstein heeft niet alleen Rutte zelf geïnterviewd, maar ook gesproken met verschillende (oud-)collega’s van Rutte, zoals Caroline van der Plas, Frans Timmermans, Rita Verdonk en Lodewijk Asscher. Verder komen ook Ruttes goede vrienden Lodewijk Dekker en Jort Kelder aan het woord. Ornstein probeert in deze documentaire te ontdekken wie de man achter het premierschap werkelijk is.

Wie komen er in de documentaire aan bod?


Naast Mark Rutte zelf, biedt de documentaire een breed scala aan perspectieven door gesprekken met prominente figuren uit de Nederlandse politiek en vrienden van Rutte. Zo komen Caroline van der Plas, de leider van de BoerBurgerBeweging, en Frans Timmermans, lijsttrekker van GroenLinks-PvdA, aan het woord. Daarnaast geven oud-collega’s zoals Rita Verdonk en Lodewijk Asscher hun visie op Rutte, evenals zijn persoonlijke vrienden Lodewijk Dekker en Jort Kelder.

Voor wie is deze documentaire?


RUTTE is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in Nederlandse politiek en recente geschiedenis. Als je genoten hebt van politieke documentaires zoals De Achtste Dag of De Staat van Oranje, dan is deze serie iets voor jou. Het biedt een ongefilterde kijk op het leven van een politicus die zowel geliefd als omstreden is, en biedt context voor de beslissingen die hij heeft genomen tijdens zijn premierschap.



Is de documentaire te bingen?


Aangezien RUTTE slechts twee afleveringen van elk ongeveer 45 minuten telt, is het perfect geschikt voor een korte, maar intense kijkervaring. De documentaire biedt genoeg diepgang om je te laten nadenken over de politieke erfenis van Rutte, terwijl het tegelijkertijd boeiend genoeg is om in één zit te kijken.

RUTTE is vanaf 4 september te zien op Videoland. Zorg dat je het niet mist!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ga jij de docuserie RUTTE kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen