search
De start van 'The Purge' staat vanaf aankomend weekend op Netflix: goed voor bijna $140 miljoen
Films / Specials

De start van 'The Purge' staat vanaf aankomend weekend op Netflix: goed voor bijna $140 miljoen

Zeer binnenkort bekijk je 'The First Purge' gewoon op Netflix.

Vanaf dit weekend kunnen we op Netflix met eigen ogen bekijken hoe één van de grootste fictieve tradities van Amerika geboren werd: The First Purge verschijnt op Netflix.

The First Purge is een dystopische horrorfilm uit 2018, geregisseerd door Gerard McMurray. Het is de vierde film in de The Purge-franchise en de eerste die niet geregisseerd is door James DeMonaco, die in plaats daarvan als schrijver en uitvoerend producent meewerkte.

Oorsprong


De film is een prequel voor de andere delen van de franchise en laat zien hoe de jaarlijkse Purge tot stand is gekomen. De Purge is een 12-uur durende periode waarin alle misdaden, inclusief moord, zijn toegestaan.

In The First Purge zien we hoe een derde Amerikaanse politieke partij, de New Founding Fathers of America (NFFA), de Purge als sociaal experiment in gang zet op Staten Island, New York. Dit is bedoeld om criminaliteit te verminderen, maar zorgt al snel voor chaos en geweld.

Cast


Bewoners krijgen een grote geldbeloning als ze op het eiland blijven, maar het experiment blijkt extremer dan gedacht. We zien hoe de bewoners van Staten Island zich moeten verdedigen tegen gruwelijke gebeurtenissen.



Y'lan Noel (insecure) is te zien als zakenman Dmitri Cimber, Lex Scott Davis (Training Day) als anti-Purge activiste Nya Charms, Joivan Wade (EastEnders) als Nya's broertje Isaiah Charms en Marisa Tomei (Oz) als NFFA-architect Dr. May Updale.

Netflix


De film kwam uit in 2018 en behaalde wereldwijd een winst van $137 miljoen dollar, waarmee dit het best verdienende deel van de franchise werd. De recensies van de critics waren daarentegen gemengd.

The First Purge kijk je vanaf zondag 1 september op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij fan van de Purge-films?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen