search
Geliefde gevangenisserie vol plotwendingen staat nu op Netflix
Series / Nieuws

Geliefde gevangenisserie vol plotwendingen staat nu op Netflix

'Prison Break' volgt Michael Scofield's meesterplan om zijn broer uit de gevangenis te bevrijden.

Prison Break neemt je mee op een bloedstollende reis door gevangenismuren, waar elk moment telt. Binnenkort staan alle seizoenen op Netflix, dus hier zijn vijf dingen die je absoluut moet weten voordat je aan deze meeslepende serie begint.

Waar gaat de serie over?


Prison Break draait om Michael Scofield, een briljante ingenieur die zichzelf expres laat opsluiten in de Fox River State Penitentiary om zijn ten onrechte veroordeelde broer, Lincoln Burrows, te bevrijden. Met een meesterlijk plan verborgen in de tatoeages op zijn lichaam, neemt Michael je mee op een gevaarlijke ontsnappingstocht vol onverwachte wendingen en levensgevaarlijke situaties.

Wie heeft de serie gemaakt?


Prison Break werd gecreëerd door Paul Scheuring, een schrijver en producent die bekendstaat om zijn talent voor het ontwikkelen van intense, plotgedreven verhalen. Scheuring slaagde erin een serie te maken die kijkers van begin tot eind op het puntje van hun stoel hield. Met de productie in handen van 20th Century Fox Television, werd Prison Break al snel een wereldwijde hit en een cultureel fenomeen.

Wie spelen er in de serie?


Wentworth Miller schittert als Michael Scofield, terwijl Dominic Purcell de rol van zijn broer, Lincoln Burrows, vertolkt. Sarah Wayne Callies speelt de gevangenisarts Sara Tancredi, die een cruciale rol speelt in het ontsnappingsplan. Fans van Miller kunnen hem ook herkennen uit The Flash, terwijl Purcell bekend is van Legends of Tomorrow. Sarah Wayne Callies is daarnaast bekend van haar rol in The Walking Dead.

Voor wie is deze serie?


Prison Break is een must-see voor fans van spannende, actievolle series die houden van complexe intriges en sterke karakterontwikkelingen. Als je genoten hebt van series zoals 24 of The Blacklist, dan zal Prison Break je zeker niet teleurstellen. De serie biedt een mix van actie, spanning en emotie die kijkers keer op keer weet te boeien.

Is de serie te bingen?


Met vijf seizoenen en in totaal 90 afleveringen biedt Prison Break genoeg materiaal voor een epische binge-watch sessie. Elke aflevering duurt ongeveer 45 minuten, wat betekent dat je, als je alles achter elkaar zou kijken, bijna 68 uur nodig hebt om de hele serie te voltooien. Perfect voor een weekend of vakantie waarin je volledig kunt opgaan in het verhaal.



Prison Break is beschikbaar om te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ga jij Prison Break (opnieuw) kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen