search
Eerste recensies: Is seizoen 2 van 'Lord of the Rings'-serie 'The Rings of Power' top of flop?
Series / Nieuws

Eerste recensies: Is seizoen 2 van 'Lord of the Rings'-serie 'The Rings of Power' top of flop?

Vooral het publiek was niet te spreken over het eerste seizoen van 'The Rings of Power', morgen start seizoen 2.

In september 2022 debuteerde het eerste seizoen van de peperdure The Lord of the Rings-serie The Rings of Power van Amazon Studios en New Line Cinema. De ontvangst onder de critici was ruim voldoende, maar het publiek was minder tevreden.

Het eerste seizoen staat op een prima 85 procent op de Tomatometer. Nu verschijnen de eerste recensies online en is er ook al een voorlopig percentage op de Tomatometer zichtbaar.

Eerste recensies


Opnieuw zijn de recensenten positief. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op een nette 79 procent na 29 recensies. De individuele recensies hebben over het algemeen positieve woorden over het nieuwe seizoen. Zo schrijft Michael Idato van Sydney Morning Herald: "In zekere zin levert de serie de beloning op die het publiek verdient. Niet de hele lening plus rente, maar genoeg om het aanvankelijk intrigerende verhaal te laten uitmonden in iets dat nog boeiender is."

Ook Nick Schager van The Daily Beast is positief: "De serie blijft een waardige aanvulling op de met een Oscar bekroonde filmtrilogie van Peter Jackson." Minder positief is Angie Han van The Hollywood Reporter: "Het begint te voelen als een verhaal dat teruggrijpt op gebeurtenissen waarvan we al weten dat ze zich moeten voltrekken, in plaats van een verhaal dat wordt voortgestuwd door de motieven en keuzes van de personages."

Publiek


De Popcornmeter, de publieksscore op Rotten Tomatoes, kwam voor het eerste seizoen niet verder dan 38 procent. Het cijfer op IMDb staat op een toch iets magere 6,9 na maar liefst 365.000 stemmen.



Vanaf morgen is het tweede seizoen op Prime Video te zien. Daarna wordt duidelijk hoe de ontvangst van het nieuwe seizoen is onder het publiek.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de eerste aflevering al gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen