search
Deze gruwelijke sterfscène werd in 'House of the Dragon' geschuwd
Series / Specials

Deze gruwelijke sterfscène werd in 'House of the Dragon' geschuwd

De meest angstaanjagende dood in de wereld van Westeros is niet op het scherm vertoond.

House of the Dragon heeft het tweede seizoen afgesloten zonder de grote veldslag waar de fans op zitten te wachten: de Slag om de Geul ('Battle of the Gullet'). In Westeros zijn deze gevechten gruwelijk te noemen en er zijn op bizarre manieren doden gevallen in de wereld van George R.R. Martin. Toch is de meest afgrijselijke dood er een die niets met de Westeros-oorlogen van doen heeft.

Het betreft de dood van een Targaryen en deze is nooit te zien geweest in House of the Dragon. Het nichtje van koning Viserys I (Paddy Considine), prinses Aerea Targaryen, raakte vermist en dook na een jaar weer op.

Troonopvolger


Aerea Targaryen leefde in de periode waarin Viserys' grootvader, koning Jahaerys, aan de macht kwam. Toen Jahaerys tot koning werd gekroond, had hij nog geen kinderen. Als Targaryen-prinses werd Aerea als troonopvolger aangewezen voor het geval dat Jahaerys en zijn vrouw geen kinderen zouden krijgen. Het meisje groeide op aan het hof in Koningslanding.

Toen de koning echter vader werd en naast zoons ook dochters kreeg, raakte Aerea haar positie kwijt en nam haar moeder haar mee naar Drakensteen. Het levendige kind was echter de luxe van de Rode Burcht ('Red Keep') gewend. Daarnaast had ze weinig aanspraak op Drakensteen, waardoor ze de nodige kattekwaad uithaalde. Op een dag liep Aerea weg door op Balerion weg te vliegen. Deze draak was met Aegon I uit Valyria meegekomen en een enorm groot en gevaarlijk dier. Deze roekeloze actie zou fataal blijken.

Man en macht


Er werd met man en macht naar de prinses gezocht, maar zowel Aerea als Balerion waren spoorloos verdwenen. Toen Aerea na een jaar eindelijk terugkeerde, waren zowel zijzelf als Balerion er erg aan toe. De draak had een open wond, en Aerea was volkomen uitgemergeld en had een ongelooflijke koorts. Toen zij door septon Barth werd behandeld, schreef hij dat ze letterlijk kookte: haar ogen waren bloeddoorlopen en er kwam stoom uit haar oren, mond en neusgaten. Ook zag de septon dat er iets onder haar huid bewoog. Toen ze het meisje in een ijsbad lieten zakken, barstte haar verkleurde huid open en kwamen er gedrochten en parasieten tevoorschijn.



De maesters speculeerden dat Balerion waarschijnlijk naar Valyria was gevlogen. De draak had waarschijnlijk instinctief gekozen voor een terugkeer naar zijn oude vaderland. Een kind als Aerea kon onmogelijk de kracht hebben gehad om Balerion goed te berijden. Aangezien Aerea een jaar in Valyria was geweest, was ze daar waarschijnlijk besmet geraakt met deze parasieten, waarover gefluisterd werd dat ze het gevolg waren van bizarre experimenten. Haar dood is hiermee de meest macabere in de wereld van Westeros.

Waar te zien?


House of the Dragon is te bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij House of the Dragon stevig genoeg?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen