search
Eerste recensies 'City of God'-serie op HBO Max: kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies 'City of God'-serie op HBO Max: kijken of skippen?

Nieuwe serie City of God krijgt positieve beoordelingen van critici op Rotten Tomatoes.

In 2002 kwam de film City of God uit van Fernando Meirelles en Kátia Lund. De Braziliaanse film werd al snel wereldberoemd en onlangs is de franchise uitgebreid met een gloednieuwe serie. Wat vinden critici eigenlijk van dit seizoen?

De film heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder een Academy Award. Het verhaal is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Paulo Lins en de echte criminele activiteiten in de buitenwijken van Rio de Janeiro.

Rotten Tomatoes


De serie speelt zich twee decennia na de gebeurtenissen uit de film af en volgt Wilson "Rocket" Rodrigues. Hij wil heel graag fotojournalist worden en keert terug naar de favela om het ruwe en echte leven vast te leggen.

Is het de serie gelukt om de hype van de film te evenaren? Volgens critici op Rotten Tomatoes wel! De film heeft namelijk een fantastische score van 91%, maar de serie blijft niet ver achter met 83% (op het moment van schrijven).

Veel bloed, kogels en doden


Uiteraard vergelijken critici de serie met de iconische film. Zo schrijft Joel Keller van Decider:

"City Of God: The Fight Rages On is een beetje verwarrend voor degenen die de originele film uit 2002 niet hebben gezien, maar heeft het potentieel om na de eerste aflevering een spannende thrillerserie te worden na de eerste aflevering, waarin we kennismaken met zowel oude als nieuwe personages."



Cristina Escobar van RogertEbert.com vindt dat de serie niet zo sterk is als de film, maar dat dit seizoen desondanks "een complex beeld geeft van het leven in de favela."

HBO Max


Ben je nieuwsgierig geworden naar City of God: The Fight Rages On? Stream de serie dan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de film City of God gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen