search
Deze top-acteur blijkt 'Doctor Who' te hebben geweigerd en heeft nu veel spijt
Series / Nieuws

Deze top-acteur blijkt 'Doctor Who' te hebben geweigerd en heeft nu veel spijt

Deze acteur weigerde een rol in Doctor Who, waarvan hij nu veel spijt heeft.

Doctor Who is misschien wel de populairste en meest bekende sciencefictionserie ooit. Dat was echter niet altijd zo. De serie heeft moeilijke jaren gekend en is zelfs een keer geannuleerd. Er zijn dan ook een aantal acteurs die vroeger niets te maken wilden hebben met de serie en die daar nu spijt van hebben.

Doctor Who is al sinds 1963 op televisie, maar in 1989 waren de kijkcijfers zo laag dat de serie geannuleerd werd. Pas in 2005 zorgden Russell T Davies en zijn sterke creatieve team ervoor dat iedereen weer van de serie ging houden.

Deze acteur weigerde een rol


Het duurde echter even voordat iedereen weer vertrouwen kreeg in het verhaal en de serie. Dit was dan ook de reden dat Hollywoodster Hugh Grant (Notting Hill, Glass Onions: A Knives Out Mystery) weigerde om in Doctor Who te spelen.

Hij had namelijk de rol van de Doctor aangeboden gekregen met de kans om het nieuwe gezicht van de franchise te worden. Hij had echter geen vertrouwen in de serie en weigerde de rol en daar heeft hij nu spijt van!

"Waarom heb ik nee gezegd?"


Pas jaren later vertelde hij in een interview met Digital Spy waarom hij de rol weigerde:

"Ik kreeg een paar jaar geleden de rol van de Doctor aangeboden en was erg gevleid. Het gevaar met zulke dingen is dat je pas denkt, als je het op het scherm ziet, 'Verdomme, dat was goed, waarom heb ik nee gezegd?' Maar mij kennende zou ik er waarschijnlijk een puinhoop van maken."



Hij vervolgde dat hij graag een keer de slechterik zou willen spelen en dat is ondertussen gelukt! Zo heeft hij in onder andere Operation Fortune: Ruse De Guerre, A Very English Scandal en The Gentlemen gespeeld.

Doctor Who op Disney+


Doctor Who is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Of toch wel een goede keuze van Hugh Grant?

  • Ja, denk het wel

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, daar liet hij een mooie rol liggen

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen