search
Deze mysteryserie met 86% op Rotten Tomatoes stopte veel te vroeg
Series / Specials

Deze mysteryserie met 86% op Rotten Tomatoes stopte veel te vroeg

'The Society' werd eerst verlengd voor een tweede seizoen, maar werd uiteindelijk geannuleerd door de coronapandemie.

De coronapandemie heeft een grote impact gehad op de entertainmentwereld. Heel wat films en series werden stopgezet en velen werden volledig geannuleerd. Zo heb je de mysteryserie The Society die een groot succes was, maar uiteindelijk stopte met één seizoen.

The Society werd bedacht door Christopher Keyser en kwam in 2019 uit op Netflix. De hoofdrollen worden vertolkt door Kathryn Newton, Gideon Adlon, Sean Berdy, Natasha Liu Bordizzo, Jacques Colimon, Olivia DeJonge, Alex Fitzalan, Kristine Froseth, Jose Julian, Alexander MacNicoll, Toby Wallace en Rachel Keller.

Verhaal


The Society volgt het verhaal van een groep tieners die moeten leren hun eigen gemeenschap te besturen nadat de rest van de bevolking van hun stad (West Ham, Connecticut) is verdwenen. Het mysterie begint wanneer de leerlingen van de plaatselijke middelbare school vroegtijdig terugkeren van een geannuleerde schoolreis en ontdekken dat iedereen weg is.

Een dicht bos verschijnt rondom de stad, de buitenwereld lijkt niet meer te bestaan en kan niet worden bereikt via telefoon of internet. De tieners moeten hun eigen regels opstellen om te overleven met beperkte middelen.

Een seizoen


The Society was een groot succes en kreeg positieve recensies. Op Rotten Tomatoes heeft de serie een score van 86%. De kritische consensus van de website luidt: "Een intrigerende mix van mysterie en melodrama, wat The Society mist aan luchtigheid - en soms duidelijkheid - maakt het goed met zijn verrassend doordachte verkenning van gemeenschap, cultuur en wat het betekent om op te groeien."



Hoewel de serie een succes was en aanvankelijk werd verlengd voor een tweede seizoen, werd The Society uiteindelijk na één seizoen geannuleerd als gevolg van de coronapandemie. De complicaties van de pandemie hadden geleid tot hogere kosten en problemen met het plannen van de productie.

Kijken?


Wil je The Society zien? Je kan de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Had jij meer van The Society willen zien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen