search
Deze Italiaanse en bikkelharde misdaadserie met 8,6 op IMDb is een echte aanrader
Series / Specials

Deze Italiaanse en bikkelharde misdaadserie met 8,6 op IMDb is een echte aanrader

'Gomorrah' is gebaseerd op Roberto Saviano's gelijknamige boek en werd positief ontvangen.

Wil je een goede Italiaanse serie zien? Dan moet je de misdaadserie Gomorrah kijken. Deze serie werd gemaakt door Roberto Saviano en is gebaseerd op zijn gelijknamige boek.

Gomorrah bestaat uit een ensemblecast met onder andere Marco D'Amore, Salvatore Esposito, Fortunato Cerlino, Maria Pia Calzone en Cristiana Dell'Anna. De serie speelt zich af in Napels, waar het ook grotendeels werd gefilmd. Het ging in première in 2014 en liep tot 2021 gedurende vijf seizoenen, met in totaal 58 afleveringen.

Verhaal


Gomorrah speelt zich af in de jaren 2010 en vertelt het verhaal van Ciro Di Marzio (D'Amore), een lid van de Savastano Camorra-clan, geleid door Pietro Savastano (Cerlino). Wanneer Pietro wordt gearresteerd, breekt er een interne machtsstrijd uit, zowel met zijn rivalen als tussen de oude garde van de clan en de jonge garde onder leiding van zijn zoon Gennaro Savastano.

Ciro en Gennaro komen uiteindelijk in conflict met hun eigen families en de verschillende allianties die ze sluiten met diverse criminele groepen, terwijl ze hun weg proberen te vinden in de onderwereld van Napels.

Veel lof


Gomorrah heeft veel lof gekregen voor de karakterisering, tempo, sfeer, acteerprestaties, regie en schrijfstijl. Het was zo'n succes dat de serie verkocht is in 190 landen. Het was te zien van in Australië tot de Verenigde Staten.



De serie heeft dan ook een hoge score van 8,6 op 10 op IMDb en 85% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus van de website luidt: "Gomorrah biedt een verfrissende draai aan een bekend verhaal, met zijn realistische, onopgesmukte en vaak meeslepende weergave van een Napolitaanse misdaadorganisatie."

Spin-off


In 2019 kwam er een spin-off film uit, The Immortal, die zowel een prequel als vervolg is op de gebeurtenissen na het derde seizoen van de serie. D'Amore hernam zijn rol als Ciro Di Marzio, die de bijnaam The Immortal heeft. Hij regisseerde ook de film en schreef mee aan het scenario.



The Immortal was net als de serie een groot succes. In het openingsweekend was de film de meest bekeken film in Italië met een opbrengst van bijna 3 miljoen dollar aan de kassa. The Immortal bracht in totaal 6 miljoen dollar op.

Kijken?


Wil je Gomorrah zien? Je kan de serie bekijken op Videoland en Canal+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is deze serie ook echt een aanrader, volgens jou?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen