search
Deze 3 hitseries werden afgerond met een bijzonder mysterieus raadsel
Series / Nieuws

Deze 3 hitseries werden afgerond met een bijzonder mysterieus raadsel

Het verhaal was geëindigd, maar toch bleven de kijkers met vragen zitten.

De laatste jaren hebben kijkers de nodige iconische tv-series voorbij zien komen. Tot op de dag van vandaag worden deze nog steeds bekeken op de streamingplatforms, maar bepaalde dingen zijn nog steeds niet opgehelderd. Dit ondanks het feit dat de series afgerond zijn.

Hieronder lees je over Breaking Bad, Succession en Game of Thrones. Deze iconische series hebben stuk voor stuk de kijker met een mysterie achtergelaten. Dit kan overkomen als lui schrijfwerk, terwijl het in andere gevallen juist om bewuste ambiguïteit lijkt te gaan. Wat de reden ook is, het blijft frustrerend.

Doorgestreept


Aan het einde van Breaking Bad weet je hoe het met de hoofdpersonen afloopt, maar een bepaald hoofdpersonage lijkt overgeslagen. Dat is Skyler (Anna Gunn), Walters (Bryan Cranston) vrouw. In de slotaflevering zien we Skyler in een klein appartement, met hun twee kinderen, maar dat is een nogal vaag afscheid. Ook in de vervolgfilm El Camino zien en horen we niet hoe het Skyler is vergaan. Dit is een gemiste kans, aangezien de relatie tussen Walt en zijn vrouw de nodige veranderingen doormaakte in het verhaal.

Kijk hier op Netflix.

In de HBO-hit Succession komt het raadsel van Kendalls (Jeremy Strong) opvolging voorbij. Logan (Brian Cox) had voor zijn dood een document opgesteld, waarin hij specifiek Kendall benoemt als hoofd van Waystar Royco. De zakenman had de naam van zijn zoon onderstreept, maar dit was op zo'n manier gedaan dat de naam ook doorgestreept leek. Kendalls broers en zus betwistten om deze reden de claim. In de serie zelf wordt nooit opgehelderd of Logan de naam nu had onderstreept of doorgestreept. Maker Jesse Armstrong bevestigde aan Indiewire dat Logan de naam inderdaad alleen had onderstreept. Gezien de afloop van het verhaal had deze opheldering binnen Succession juist een melancholiek detail toegevoegd, wat het een gemiste kans maakt. Het document met Kendalls naam is bij 1:40 te zien:



Kijk hier op HBO Max.

Van de radar gevallen


Naast het teleurstellende einde van Game of Thrones leek het alsof een heel continent van de radar was gevallen voor de makers. De ontwikkelingen in Essos werden namelijk nooit meer genoemd. De verhaallijn over Daenerys (Emilia Clarke) en haar streven om slavernij op dit continent te beëindigen, leek nooit te hebben bestaan. Een verhaallijn met relevante thema's leek hierdoor tot achtergrond gereduceerd. Dit was een bijkomende irritatie op een toch al afgeraffeld slotseizoen.

Kijk hier op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij een open einde aan een serie of film vervelend?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen