search
Deze serie kon zelfs door de ideale hoofdrolspeler niet worden gered: 7% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze serie kon zelfs door de ideale hoofdrolspeler niet worden gered: 7% op Rotten Tomatoes

'Dr. Ken' werd bedacht en geschreven door Ken Jeong, die ook de hoofdrol speelt.

Wist je dat comedian Ken Jeong een dokter was voordat hij zich fulltime focuste op zijn carrière als acteur en stand-upcomedian? Hij heeft in 2015 een serie bedacht gebaseerd op zijn ervaring als dokter, namelijk Dr. Ken.

De sitcom Dr. Ken werd bedacht, geschreven en mede-uitvoerend geproduceerd door Jeong, die ook de hoofdrol speelt in de serie. Daarnaast spelen onder andere ook Suzy Nakamura, Tisha Campbell-Martin, Jonathan Slavin, Albert Tsai, Krista Marie Yu en Dave Foley mee.

Verhaal


Dr. Ken volgt Dr. Kendrick "Ken" Park, een Koreaans-Amerikaanse dokter (Jeong) met een twijfelachtige manier van omgaan met zijn patiënten. Hij is samen met zijn vrouw Allison, een getalenteerde therapeut (Nakamura) en heeft twee kinderen: zoon Dave (Tsai) en dochter Molly (Yu).

Ken werkt bij Welltopia Medical Group en hoewel hij van zijn familie en collega's houdt, is hij zich vaak onbewust over hun gevoelens. Hij heeft ook een jongere zus, Dr. Wendi (gespeeld door Margaret Cho), op wie hij jaloers is.

Negatieve recensies


Het eerste seizoen van Dr. Ken, bestaande uit 22 afleveringen, kwam uit in 2015 op de Amerikaanse zender ABC. De serie werd vernieuwd voor een tweede seizoen van 22 afleveringen, dat uitkwam in 2016. Uiteindelijk besliste ABC om Dr. Ken te annuleren na twee seizoenen.



Dr. Ken was dan ook geen groot succes. Het ontving zeer negatieve recensies van critici en heeft op Rotten Tomatoes een score van slechts 7%. De consensus van de website luidt: "Iemand moet Dr. Ken een dokter geven; op zoek naar tekenen van leven. Of humor."

Kijken?


Wil je Dr. Ken toch eens zien? Je kan de serie op dit moment niet terugvinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij deze serie gezien ondanks de flop?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen