search
Eerste recensies 'Slow Horses': thriller van het jaar of bittere teleurstelling?
Series / Nieuws

Eerste recensies 'Slow Horses': thriller van het jaar of bittere teleurstelling?

Critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over nieuwe seizoen van Slow Horses.

Wanneer het eerste seizoen van een serie succesvol is, geeft dat helaas geen garantie voor de toekomst. Het komt namelijk redelijk vaak voor dat een later seizoen veel slechter is. Is dat ook het geval bij seizoen 4 van Slow Horses? Critici op Rotten Tomatoes geven hun oordeel.

Slow Horses is een duistere komedie en thriller. Het verhaal is gebaseerd op de Slough House boeken van de Britse schrijver Mick Herron. In 2013 won hij van Crime Writers' Association de Gold Dagger voor zijn boek Dead Lions.

Het plot


Zowel de boeken als de serie vertellen het verhaal van een disfunctioneel team van MI5-agenten dat ernstig gefaald heeft. Hierdoor zijn alle leden overgeplaatst naar Slough House.

Hier moeten ze onder leiding van hun ellendige baas Jackson Lamb de saaiste taken uitvoeren. Dan raken ze echter betrokken bij plannen die Groot-Brittannië in gevaar kunnen brengen.

Rotten Tomatoes


Seizoen 4 is volgens critici op Rotten Tomatoes nog net zo goed als de eerdere seizoenen. Critici hebben de nieuwste afleveringen een perfecte score van 100% toegekend (op het moment van schrijven).

Botkrakend geweld


Volgens John DeVore van AV Club is Slow Horses niet te vergelijken met traditionele spionageverhalen, aangezien Slow Horses dit genre "herinterpreteert als een drama over een disfunctioneel gezin." Toch weet de serie je aandacht vast te houden door de "duistere komedie en het botkrakend geweld".



Ook Nick Clark van London Evening Standard is fan van Slow Horses: "Het is een van de beste series ooit uit Groot-Brittannië. En seizoen 4 levert een volledig uitgewerkte wereld, een fantastisch script, een geweldige cast die allemaal op de top van hun kunnen zijn en veel geweldige actie."

Apple TV+


Ben je nieuwsgierig geworden naar het nieuwe seizoen van Slow Horses? Stream de serie dan vanaf 4 september op Apple TV+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Slow Horses: thriller van het jaar of bittere teleurstelling? Wat zeg jij?

  • Thriller van het jaar

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Bittere teleurstelling

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen