search
Deze bekende acteur uit 'Prison Break' heeft zowaar Nederlandse roots
Series / Celebrity

Deze bekende acteur uit 'Prison Break' heeft zowaar Nederlandse roots

Wentworth Miller, ster uit Prison Break, heeft verrassend genoeg Nederlandse roots.

Wentworth Miller, wereldwijd bekend door zijn rol in de populaire serie Prison Break als Michael Scofield, heeft een erg diverse culturele achtergrond. De acteur is geboren in Engeland maar groeide op in de Verenigde Staten. Zijn afkomst is echter een interessante mix van verschillende culturen.

Prison Break is een Amerikaanse tv-serie die voor het eerst werd uitgezonden in 2005 met maar liefst vijf seizoenen en hoge kijkcijfers. De serie draait om Michael Scofield, gespeeld door Wentworth Miller, een briljante ingenieur die een meesterlijk plan smeedt om zijn broer Lincoln Burrows (Dominic Purcell) te bevrijden uit de gevangenis, waar hij ten onrechte ter dood is veroordeeld. Miller speelt een ingetogen en complexe rol die hem een Golden-globe nominatie opleverde.

Interessante mix


Miller's culturele afkomst maakt hem nog interessanter. Zo heeft Millers vader een etnische achtergrond met Afro-Amerikaanse, Jamaicaanse, Engelse en Duitse wortels. Zijn moeder heeft Russische, Franse, Nederlandse, Syrische en Libanese wortels. Dit betekent dat Miller een beetje Nederlands bloed heeft.

Miller spreekt vaak over zijn etnische afkomst, helaas niet zo veel over zijn Nederlands bloed. Het gaat vaker over zijn Russische roots, waarna hij een uitnodiging van het Russische International Film Festival in St. Petersburg bij te wonen afwees. Dit deed hij niet zomaar, de voornaamste reden was de Russische anti-homowetten.

Maatschappelijk activist en veelzijdig talent


Naast zijn bekendheid in Prison Break staat Miller ook bekend om zijn inzet in de LGBTQ + community en zijn openheid over zijn redelijk recente diagnose van autisme. Nadat hij in 2013 uit de kast kwam, zette miller zijn platform in voor inclusiviteit en mentale gezondheid en gebruikte hij zijn platform voor belangrijke maatschappelijke discussies. Dit zorgde ervoor dat hij een erg gerespecteerde figuur in Hollywood werd.

Bekijk op instagram



Naast deze indrukwekkende inzet voor de maatschappij heeft Miller zijn carriere ook voortgezet met zijn rollen in andere bekende series zoals The Flash en Legends of Tomorrow. Daarnaast heeft hij zich ontwikkeld als scenarist, met onder andere het script voor de film Stoker op zijn naam.

Lees ook
Robert De Niro speelde nooit in een tv-serie, maar in 2023 ging hij overstag
De legendarische filmster Robert de Niro was nooit echt te porren voor een rol in een televisieserie. Toch heeft hij vorig jaar met zijn hand over zijn hart gestreken. Voor de.. Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Wentworth Miller: overrated of underrated?

  • Overrated

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Underrated

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen