search
Hoe gaat het nu met de prachtige 'Lois Lane' uit 'Smallville'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de prachtige 'Lois Lane' uit 'Smallville'?

Erica Durance is vooral bekend door Lois Lane te spelen in de Superman-serie 'Smallville'.

De superheldenserie Smalville was van 2001 tot 2011 een grote hit. De serie volgt Clark Kent voordat hij de superheld Superman wordt. Vanaf het vijfde seizoen verkent het Clark's vroege volwassen jaren, met de focus op zijn carrière samen met Lois Lane, die gespeeld werd door Erica Durance. Hoe gaat het nu eigenlijk met haar?

Durance groeide op op een kalkoenenboerderij samen met haar oudere broer en zus in Alberta, Canada. In 1999, op 21-jarige leeftijd, verhuisde ze naar Vancouver om haar interesse in acteren professioneel na te streven. Durance begon haar carrière met achtergrondwerk. Ze verscheen in reclamespotjes en had gastrollen in televisieseries, waaronder Andromeda, Stargate SG-1, Charlie's Angels en Harry's Law.

Doorbraakrol


In 2004 werd Durance gecast in haar doorbraakrol als Lois Lane in de serie Smallville. Durance was destijds parttime actrice en werkte als agent voor achtergrondacteurs en het boeken van dubbelgangers voor tv-series. Ze had zelfs overwogen te stoppen met acteren. "Ik was op een punt in mijn leven waar ik een beetje gefrustreerd was met het vak," zei Durance. "Mijn manager moest me echt overtuigen om ervoor te gaan."

Producent Kelly Souders zei dat ze wisten dat Durance de juiste Lois voor de serie was na het zien van haar auditietape. "Er waren veel geweldige actrices die auditie deden voor de rol, maar ik herinner me dat het hele schrijversteam haar tape bekeek en gewoon zei: dat is haar. Ze had alles. Ze had de juiste houding, maar was ook geliefd, en bracht dat allemaal in haar auditietape."

Lois Lane


Durance speelde Lois als een pittige tiener in seizoen vier in een terugkerende rol. In seizoen vijf werd ze gepromoveerd tot vast castlid en maakte ze deel uit van de Smallville-hoofdcast. Ze speelde het personage zeven seizoenen lang, tot het laatste seizoen in 2011.



"Iedereen heeft een specifiek idee van wie Lois Lane voor hen is en je hebt je algemene blauwdruk, maar dan moet je proberen er je eigen draai aan te geven. Dat is de enige manier om trouw te blijven aan wat je doet," zei Durance over het spelen van Lois Lane.

Verdere carrière


In 2012 begon Durance de hoofdrol te spelen in de medische dramaserie Saving Hope als hoofdchirurg Dr. Alex Reid. Ze was ook producent van de serie en regisseerde de aflevering Torn and Frayed in seizoen vier. In seizoen 3 werd Durance's echte zwangerschap verwerkt in haar personage Alex Reid en in de verhaallijn van de serie. Saving Hope eindigde in 2017.



Smallville zou niet de enige superheldenserie zijn waarin Durance zou verschijnen. Zo had ze van 2017 tot 2019 een terugkerende rol als Kara's Kryptonische moeder Alura Zor-El in Supergirl. In 2019 hernamen Durance en haar Smallville-tegenspeler Tom Welling hun rollen als Lois en Clark in de Batwoman-aflevering van het Arrowverse-crossover-evenement Crisis on Infinite Earths.

Televisiefilms


De laatste keer dat Durance te zien was in een serie was in 2020 in een aflevering van Private Eyes. Durance heeft de voorbije jaren vooral in verschillende televisiefilms gespeeld, waaronder The Enchanted Christmas Cake (2021), Color My World With Love (2022), Unexpected Grace (2023), Ms. Christmas Comes to Town (2023) en A Scottish Love Scheme (2024).

Bekijk op instagram



Bekijk op instagram



Deze laatste televisiefilm is voorlopig het laatste project waarin Durance speelde en op dit moment staat er ook niets op haar planning. Ze is wel nog steeds druk bezig en is vaak te gast bij conventies door haar rol als Lois Lane. Daarnaast ontwikkelt ze momenteel een onafhankelijke speelfilm en twee televisiepremières onder haar eigen productiebedrijf.

Kijken?


Wil je Durance zien als Lois Lane in Smallville? Je kan de serie bekijken op Prime Video en HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kun jij een andere serie of film opnoemen met Erica Durance?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen