search
Dit weet echt niemand over de jaren 80-hit 'The A-Team'
Series / Specials

Dit weet echt niemand over de jaren 80-hit 'The A-Team'

De voornaam van een van de hoofdpersonages werd nooit onthuld in 'The A-Team'.

The A-Team was een grote hit in de jaren 80 en is nu nog steeds heel populair. De acteurs die de vier leden van het A-Team speelden werden grote sterren. Iedereen kent hun echte namen en de namen van hun personages. Maar wist je dat de voornaam van een van de hoofdpersonages eigenlijk niet bekend is?

The A-Team werd bedacht door Stephen J. Cannell en Frank Lupo en liep van 1983 tot 1987, gedurende vijf seizoenen. Het bestaat uit 98 afleveringen met elke aflevering die een eigen verhaal vertelt. Er zijn dan ook weinig overkoepelende verhaallijnen in The A-Team, behalve de voortdurende motivatie van de personages om hun namen te zuiveren.

Vier leden


The A-Team draait om de vier leden van een voormalig commando-eenheid die nu als huurlingen werken. Hun leider is luitenant-kolonel John "Hannibal" Smith (George Peppard), je hebt luitenant Templeton Arthur Peck (Dirk Benedict), die meestal "Face" of "Faceman" wordt genoemd.

De piloot van het team is kapitein H.M. "Howling Mad" Murdock (Dwight Schultz) en de sterke man en monteur van het team is Sergeant First Class Bosco Albert "B.A.", of "Bad Attitude", Baracus (Mr. T).

Geen voornaam


Als je goed let op de namen van de vier personages, kan je zien dat Murdock geen voornaam heeft. Die wordt dan ook in de vijf seizoenen nooit onthuld. Murdock is een ex-piloot van het Amerikaanse leger. Hij was een van de beste helikopterpiloten tijdens de Vietnamoorlog en vloog ook met vliegtuigen met vaste vleugels.



Hij is ofwel mentaal instabiel, of hij is uitzonderlijk goed in doen alsof. Hoewel hij de piloot van het A-Team was tijdens de bankoverval in Hanoi, maakte hij officieel geen deel uit van het team en werd hij daarom niet door het leger berecht. Hoewel hij werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, ontsnapt hij regelmatig gemakkelijk om het A-Team te vergezellen op hun missies en werd hij Hannibal's tweede in bevel.

Kijken?


In tegenstelling tot B.A. werd de betekenis van de initialen "H.M." nooit uitgelegd in termen van Murdock's echte naam, en de bijnaam "Howlin' Mad" wordt simpelweg aan hem toegeschreven. Zijn echte voornaam krijgen we dus nooit te weten. Ook in de filmremake uit 2010 wordt de voornaam van Murdock (Sharlto Copley) niet onthuld.



Wil je The A-Team zien? Je kan de serie bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zit jij wel eens stiekem een aflevering van The A-Team te kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen