search
Visueel sterke en meedogenloze scifi-serie is nu te kijken op Prime Video
Series / Nieuws

Visueel sterke en meedogenloze scifi-serie is nu te kijken op Prime Video

Een epische reis door een bevroren wereld op Prime Video.

Klaar om mee te rijden op een trein die door een bevroren wereld raast? Snowpiercer biedt een fascinerend en meeslepend verhaal waarin overleving, klassenstrijd en menselijkheid centraal staan. Hier zijn vijf dingen die je moet weten voordat je aan deze ijzige thriller begint.

Waar gaat de serie over?


Snowpiercer speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin de aarde volledig bevroren is. De overlevenden wonen aan boord van een gigantische, altijd rijdende trein die nooit stopt. De trein is een microkosmos van de samenleving, met strikte klassenverdelingen en eindeloze conflicten. Terwijl de lagere klassen in opstand komen tegen de elites in de voorste wagons, ontrafelt zich een complex web van geheimen en intriges.

Wie heeft de serie gemaakt?


Snowpiercer is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel en de film van Bong Joon-ho uit 2013. De serie is ontwikkeld door Graeme Manson, bekend van Orphan Black, en Josh Friedman. Met hun ervaring in het creëren van intense en karaktergedreven verhalen, hebben ze Snowpiercer omgevormd tot een meeslepend televisiedrama dat perfect aansluit bij de donkere en dystopische toon van het originele materiaal.

Wie spelen er in de serie?


Jennifer Connelly speelt Melanie Cavill, een hooggeplaatste medewerker op de trein die een belangrijke rol speelt in het in stand houden van de orde. Daveed Diggs schittert als Andre Layton, een voormalige detective die een cruciale rol speelt in de opstand van de lagere klassen. Daarnaast zien we ook Sean Bean als Mr. Wilford, de mysterieuze schepper van de trein. Connelly is bekend van A Beautiful Mind, Diggs van Hamilton en Bean uit Game of Thrones.

Voor wie is deze serie?


Snowpiercer is perfect voor fans van dystopische verhalen die houden van intense sociale commentaren, zoals The Handmaid’s Tale en Black Mirror. De serie biedt een boeiende mix van actie, mysterie en diepgaande thema's rond overleving en macht. Als je geïnteresseerd bent in complexe karakters en een spannende verhaallijn, dan is dit een must-see.

Is de serie te bingen?


Snowpiercer heeft vier seizoenen, met elk seizoen bestaande uit 10 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Dit maakt het ideaal voor een uitgebreide binge-sessie. Met een totaal van 40 afleveringen biedt de serie genoeg materiaal om je urenlang te vermaken terwijl je wordt meegezogen in de ijzige wereld van de trein.



Snowpiercer is vanaf zaterdag 31 augustus 2024 te streamen op Prime Video. Mis deze epische reis door een bevroren wereld niet!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Prime Video: heeft deze streamingdienst veel films en series naar jouw smaak?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen