search
Geen Ryan Reynolds als Deadpool? Deze acteur uit 'Supernatural' speelde bijna Deadpool
Series / Specials

Geen Ryan Reynolds als Deadpool? Deze acteur uit 'Supernatural' speelde bijna Deadpool

Jensen Ackles was bijna Deadpool geworden, maar hij gaf voorrang aan zijn rol als Dean Winchester in 'Supernatural'.

Sinds Ryan Reynolds ons omver blies als Deadpool in de film uit 2016, hebben we reikhalzend uitgekeken naar de introductie van het personage in het Marvel Cinematic Universe. Dit gebeurde onlangs in de derde film, getiteld Deadpool & Wolverine.

Je kan je waarschijnlijk niemand anders meer voorstellen in de rol van Deadpool dan Reynolds, maar een andere bekende acteur maakte ook kans om Deadpool te worden en dat is Supernatural-ster Jensen Ackles.

Supernatural


Ackles is al jarenlang het bekendst door zijn rol als Dean Winchester in Supernatural en dat is niet zonder reden. Het indrukwekkende 15-jarige bestaan van de serie is waarschijnlijk de reden waarom hij de rol van Deadpool nooit officieel kreeg. Niet omdat hij niet in staat was om zulke gemaskerde personages tot leven te brengen, maar omdat hij de voorkeur gaf aan zijn rol als Winchester op televisie, of in ieder geval contractueel verplicht was dat te doen.

Tijdens een conferentie in Phoenix, stond Ackles op het podium samen met zijn Supernatural-co-ster Jared Padalecki om een paar vragen van fans te beantwoorden, waaronder over rollen die ze graag hadden willen spelen. In Ackles' geval noemde hij terloops een film waaraan hij graag had willen meewerken. "Ik was niet beschikbaar, dus de trein stopte daar gewoon. Maar als ik beschikbaar was geweest, had ik door de studiohoepels moeten springen."

Deadpool


Ackles' toewijding aan Supernatural zou het onmogelijk hebben gemaakt om Deadpool te spelen, maar hij was zeker geïnteresseerd in het project. Toen een fan om verduidelijking vroeg over welke film hij het had, was Ackles niet verlegen om te antwoorden. "Deadpool. Het was waarschijnlijk maar goed ook, want mijn ex-vriendin Morena Baccarin speelde daarin mee, en dat zou waarschijnlijk ongemakkelijk zijn geweest."



De Supernatural-ster ging verder met het prijzen van het eindproduct en merkte op dat de cast geweldig was en dat hij hun kansen om meer films te maken waarschijnlijk zou hebben verpest. "Dus je mag je Deadpool houden," vertelde Ackles aan de fans, "Ik houd mijn Dean Winchester!"

DC


Hoewel de rol van Deadpool aan Ackles voorbijging, wist de Supernatural-ster toch een naam voor zichzelf te maken in de wereld van stripverfilmingen. In 2010 leende hij zijn stem aan Batman: Under the Red Hood, waarin hij de rol van Jason Todd vertolkte, een voormalige Robin die na te zijn vermoord door de Joker uit de dood terugkeert om wraak te nemen.



Jaren later keerde Ackles terug naar het DC-universum voor een nieuwe reeks animatiefilms, waarin hij niemand minder dan Batman zelf zou inspreken, te beginnen met Batman: The Long Halloween en eindigend met de drieledige film van dit jaar, Justice League: Crisis On Infinite Earths.

The Boys


Maar misschien wel het meest verwant aan Deadpool is Ackles' rol in The Boys. In het rauwe superheldendrama speelt Ackles de arrogante en ultra-gewelddadige Soldier Boy in het derde seizoen. Met tal van verwijzingen naar zijn tijd in Supernatural, biedt The Boys ons de beste indruk van hoe Ackles' Deadpool eruit had kunnen zien.



Hoewel Soldier Boy zeker geen Deadpool is, zijn er enkele satirische overeenkomsten die de twee met elkaar verbinden. Toch was het overduidelijk dat Reynolds voorbestemd was om de rol te spelen (hij had de rol al opgeëist in X-Men Origins: Wolverine uit 2009), dus het is zeker beter dat Ackles zich bezighield met het redden van de wereld als Dean Winchester.

Kijken?


Wil je Ackles zien als Dean Winchester in Supernatural? Je kan de serie bekijken op Prime Video. Ook The Boys, waarin Ackles speelt, kan je vinden op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Jensen Ackles als Deadpool?

  • Goede keuze

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Liever niet...

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen