search
Vanaf nu stream je deze spectaculaire en koelbloedige scifi-serie op Prime Video
Series / Specials

Vanaf nu stream je deze spectaculaire en koelbloedige scifi-serie op Prime Video

De dystopische serie 'Snowpiercer' bekijk je vanaf nu op Prime Video.

Snowpiercer was lang te zien op Netflix, maar vanaf nu staat de serie op Prime Video. Wij beantwoorden 5 brandende vragen over de serie.

Waar gaat Snowpiercer over?


Snowpiercer speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar de aarde is bevroren door een mislukt klimaatexperiment. De overlevenden leven aan boord van een enorme, voortdurend rijdende trein genaamd Snowpiercer, die de wereld rondreist.

De trein is opgedeeld in klassen. Deze hiërarchische samenleving leidt tot spanningen, wanhoop en uiteindelijk een opstand. Terwijl de reizigers vechten voor overleving en gerechtigheid, worden ze geconfronteerd met morele dilemma's. Is deze trein echt de laatste hoop voor de mensheid?

Waar is de serie op gebaseerd?


De serie is zowel gebaseerd op de gelijknamige film van Bong Joon-ho uit 2013 als op de grafische roman van Jacques Lob uit 1982.

Wie spelen er in de serie?


De hoofdrollen in Snowpiercer worden gespeeld door Jennifer Connelly (Labyrinth, Requiem for a Dream), Daveed Diggs (Hamilton, The Little Mermaid), Mickey Sumner (Frances Ha, The Mend) en Alison Wright (The Americans, Hollywood).



Hoeveel seizoenen heeft de serie?


Er zijn inmiddels drie seizoenen uitgekomen van de serie. Een vierde en laatste seizoen stond op de planning, maar netwerk TNT besloot dit niet uit te zenden. AMC heeft toen de rechten gekocht voor de gehele serie, waardoor het vierde seizoen daar momenteel uitgezonden wordt.

Is de serie een aanrader?


Voor liefhebbers van dystopische en futuristische series, is dit absoluut een aanrader. Fan van series als The Handmaid's Tale, Travelers en Dark Matter? Dan moet je deze ook gezien hebben.

Bekijk Snowpiercer op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Prime Video of Videoland?

  • Prime Video

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Videoland

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen