search
Dit wist je echt niet over de succesvolle jaren 80-serie 'ALF'
Series / Specials

Dit wist je echt niet over de succesvolle jaren 80-serie 'ALF'

Naast de serie 'ALF', werd er ook heel wat merchandise uitgebracht rond het personage.

De serie ALF was heel succesvol in de jaren '80 en is nu nog steeds heel bekend. Het was toen zo'n groot succes dat er naast de serie heel wat andere dingen werden gemaakt en uitgebracht. Zo had ALF ook zijn eigen merchandise.

Misschien heb je nog merchandise van ALF die rondslingert, want tijdens de serie werden er onder andere ook ALF-knuffels en videospellen gebaseerd op ALF gemaakt. Maar wat misschien nog verrassender is, is dat Marvel Comics strips heeft gepubliceerd rond ALF. De serie liep van 1986 tot 1990 en gedurende die tijd werden de strips uitgebracht, van 1988 tot 1992.

Gordon Shumway


De serie ALF volgt het titelpersonage ALF, wat een acroniem is voor Alien Life Form, maar wiens echte naam Gordon Shumway is. Hij is een alien van de planeet Melmac en maakte een noodlanding in de garage van de Tanner-familie. ALF werd gespeeld door poppenspeler Paul Fusco, die de serie samen met Tom Patchett creëerde.

De afleveringen van de serie gingen over ALF die meer leerde over de aarde en nieuwe vrienden maakte, zowel binnen als buiten de Tanner-familie. Naast de originele serie, werden ook andere projecten gemaakt. Zo was er de geanimeerde spin-off ALF: The Animated Series, die liep van 1987 tot 1988. Het was een prequelserie die zich afspeelde op ALF's thuisplaneet Melmac voordat het explodeerde.

ALF-stripboeken


Naast de series (en ook een televisiefilm), werden er heel wat andere spullen gemaakt rond ALF. Een van die dingen was een ALF-stripboek, dat werd uitgegeven door Marvel Comics onder de banner van Star Comics. De ALF-strip begon in 1988 en liep bijna vier jaar, met in totaal 50 nummers en 3 jaarlijkse uitgaven.



Gedurende vrijwel de hele serie bestond het creatieve team uit Michael Gallagher (script) en Dave Manak en Marie Severin (tekeningen). De strip volgde losjes de continuïteit van de televisieserie en bevatte drie verhalen per nummer: twee in het universum van de televisieserie en één geïnspireerd door de cartoon, met verhalen over Melmac.

Kijken?


Wil je ALF zien? Je kan de serie op dit moment niet vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kunt de serie wel kopen op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij opgegroeid met Alf?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen