search
Deze Nederlandse hitserie uit 2011 werd door Hollywood gejat en gekopieerd
Series / Specials

Deze Nederlandse hitserie uit 2011 werd door Hollywood gejat en gekopieerd

'Betrayal' is de Amerikaanse versie van een serie die in Nederland wel goed ontvangen werd.

Hollywood haalt vaak ideeën voor films en series uit andere landen. Je zou denken dat de uitwerking er dan op vooruit gaat, aangezien Hollywood de hoofdstad is van de entertainmentindustrie. Maar helaas worden de Amerikaanse versies er niet altijd beter op…

Het eerste seizoen van de Nederlandse thrillerserie Overspel werd in 2011 uitgezonden bij de VARA. Dit seizoen werd zo goed ontvangen dat er daarna nog 2 seizoenen verschenen, tot het einde van de serie in 2015.

Affaire


Na de eerste uitzending van Overspel werd de serie verkocht aan de Vlaamse zender VTM. Daar bleef het niet bij, want in 2013 werd de serie ook naar de Verenigde Staten gehaald. De Hollywood-versie genaamd Betrayal werd uitgezonden bij ABC.

Betrayal gaat over de complexe liefdesaffaire tussen de getrouwde fotografe Sara Hanley en de getrouwde advocaat Jack McAllister. Hun affaire heeft een reeks verwoestende gebeurtenissen als gevolg, die geen van hen beide van tevoren had kunnen zien aankomen.

Moordzaak


Jack is de advocaat van een machtig zakenman, Thatcher Karsten, die betrokken raakt bij een moordzaak waarbij de echtgenoot van Sara, Drew Stafford, als openbaar aanklager optreedt. De levens van Sara en Jack raken steeds verder verstrengeld door hun geheime relatie, terwijl de moordzaak de spanningen tussen hun families en carrières verhoogt.



De rol van Sara Hanley wordt gespeeld door Hannah Ware en die van Jack McAllister door Stuart Townsend. Als Thatcher Karsten zien we James Cromwell, als Drew Stafford Chris Johnson en als Elaince McAllister Wendy Moniz.

Rotten Tomatoes


De Amerikaanse versie werd lang niet zo goed ontvangen als de Nederlandse: Betrayal krijgt slechts een score van 8% op Rotten Tomatoes.

Niet geheel verbazingwekkend is Betrayal momenteel dan ook nergens te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Betrayal gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen