search
Acteur uit 'Fantastic Beasts' krijgt $1 miljoen per aflevering betaald voor nieuwe thrillerserie
Series / Nieuws

Acteur uit 'Fantastic Beasts' krijgt $1 miljoen per aflevering betaald voor nieuwe thrillerserie

Eddie Redmayne hoeft de komende tijd geen dubbeltjes om te draaien.

De laatste jaren horen we relatief weinig van acteur Eddie Redmayne. In 2022 had de Brit nog hoofdrollen in het derde deel van Fantastic Beasts en in de Netflix-film The Good Nurse, maar sindsdien hebben we hem niet meer in actie mogen zien. Binnenkort komt daar verandering in.

Later dit jaar verschijnt namelijk de mini-serie The Day of the Jackal. In die serie speelt Redmayne de hoofdrol, en zijn bankrekening zal hem daarvoor dankbaar zijn. Volgens het Britse The Mirror gaat de acteur in totaal 10 miljoen dollar binnenharken voor 10 episodes; omgerekend dus 1 miljoen per aflevering.

The Day of the Jackal


The Day of the Jackal is een verfilming van de gelijknamige roman van Frederic Forsyth. Filmliefhebbers kan de titel bekend voorkomen: het boek werd in 1973 al eens eerder succesvol verfilmd met Edward Fox in de hoofdrol. In 1997 volgde nog een vrij losse verfilming, dit keer met Bruce Willis.

Nu krijgt het boek dus ook een bewerking als serie. Het verhaal gaat over een mysterieuze Britse moordenaar genaamd The Jackal (De Jakhals), gespeeld door Redmayne. In het originele verhaal wordt hij ingehuurd door de Franse geheime dienst om president Charles de Gaulle te liquideren.

Klopjacht


Een en ander leidt tot een gigantische klopjacht op de huurmoordenaar. In de nieuwe serie wordt die geleid door actrice Lashana Lynch, vooral bekend als collega-concurrent van James Bond in No Time To Die.



The Day of the Jackal gaat op 7 november van start in Amerika. Nederlanders moeten iets langer geduld hebben: SkyShowtime stelt de serie hier beschikbaar vanaf 6 december. De verfilming uit 1973 is momenteel al te zien op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Eddie Redmayne: overrated of underrated?

  • Overrated

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Underrated

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen