search
Ken jij Lee Majors nog uit de gave series 'The Six Million Dollar Man' en 'The Fall Guy'?
Series / Specials

Ken jij Lee Majors nog uit de gave series 'The Six Million Dollar Man' en 'The Fall Guy'?

Lee Majors was een grote ster in de jaren '70 en '80 met rollen in 'The Six Million Dollar Man' en 'The Fall Guy'.

Eerder dit jaar kwam de film The Fall Guy uit met Ryan Gosling in de hoofdrol. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige serie uit de jaren '80 waarin een van de sterren Lee Majors was. Majors was een grote ster in de jaren '70 en '80 door onder andere zijn rol in The Fall Guy, maar hoe gaat het nu eigenlijk met hem?

Majors maakte zijn grote doorbraak toen hij werd gekozen uit meer dan 400 jonge acteurs, waaronder Burt Reynolds, voor de hoofdrol van Heath Barkley in de western-serie The Big Valley uit 1965. Een van Heaths vaak gebruikte uitdrukkingen in de serie was "Boy howdy!". The Big Valley werd meteen een hit en liep tot 1969 gedurende vier seizoenen.

The Six Million Dollar Man


In 1971 kreeg Majors de rol van Jess Brandon, de partner van Arthur Hill, in Owen Marshall: Counselor at Law, een serie die tijdens zijn drie seizoenen op ABC lovende kritieken kreeg. Majors' rol in Owen Marshall leidde tot zijn hoofdrol als kolonel Steve Austin, een ex-astronaut met bionische implantaten, in The Six Million Dollar Man, een televisiefilm uit 1973 die werd uitgezonden op ABC.

In 1974 besloot het netwerk om er een wekelijkse serie van te maken. De serie werd een internationaal succes en werd uitgezonden in meer dan 70 landen, waardoor Majors een popicoon werd. Majors maakte ook zijn regiedebuut in 1975, met een aflevering genaamd One of Our Running Backs Is Missing. The Six Million Dollar Man liep tot 1978.

The Fall Guy


In 1981 keerde Majors terug in een andere langlopende televisieserie. Producer Glen A. Larson (die eerder met Majors had gewerkt aan Alias Smith and Jones, waarin Majors in één aflevering een gastrol speelde, en later aan The Six Million Dollar Man) vroeg hem om de hoofdrol te spelen in de pilot van The Fall Guy.



Majors speelde Colt Seavers, een Hollywood-stuntman die 's nachts als premiejager werkt. Majors was ook producent en regisseur van de serie en zong zelfs het themalied Unknown Stuntman. Majors nodigde verschillende oude vrienden, waaronder Linda Evans, Peter Breck, Lindsay Wagner en Richard Anderson, uit om gastrollen te spelen in verschillende afleveringen. De serie liep vijf seizoenen tot het werd geannuleerd in 1986.

Tour of Duty


Tussen 1987 en 1994 herenigden Majors en Lindsay Wagner zich in drie televisiefilms van The Six Million Dollar Man en de spin-off The Bionic Woman. In 1990 speelde Majors in het derde en laatste seizoen van de hitserie Tour of Duty in de laatste vijf afleveringen de rol van Pop Scarlet.



Hij was ook te zien in de kortstondige serie Raven uit 1992. Daarnaast had hij ondersteunende rollen in films als Trojan War (1997), Out Cold (2001), Big Fat Liar (2002) en The Brothers Solomon (2007). Hij sprak ook de stem in van het personage "Big" Mitch Baker in het videospel Grand Theft Auto: Vice City uit 2002.

Verdere carrière


Daarna speelde Majors vooral kleine gastrollen in series. Zo verscheen hij in de rol van God in de aflevering Jim Almighty van According to Jim in 2007. Hij keerde later terug in die rol voor de seriefinale van de serie in 2009, getiteld Heaven Opposed to Hell. In 2008 speelde Majors een lid van de Minutemen in het vierde seizoen van de serie Weeds.



In 2010 speelde Majors de norse zeilinstructeur in de Community-aflevering Beginner Pottery. In 2011 verscheen hij als Rockwell in Jerusalem Countdown en van 2011 tot 2014 verscheen hij in drie afleveringen van de komedie Raising Hope. In 2013 had Majors een gastrol in twee afleveringen van seizoen 2 van de revival-serie Dallas.

Cameo


Majors verscheen in het tweede en derde seizoen van Ash vs Evil Dead als Brock Williams, de vader van Ash Williams (Bruce Campbell) in 2016 en 2018. Eind 2018 sprak Majors een geanimeerde Six Million Dollar Man-actiefiguur in voor een advertentie van Honda's Happy Honda Days-verkoopactie.



De voorlopig laatste keer dat je Majors op je scherm kon zien, was in de film The Fall Guy uit 2024, waarin Ryan Gosling de rol speelt van Majors' televisieseriepersonage Colt. Hij maakt een korte cameo in de film, die gebaseerd is op de gelijknamige hitserie, waarin hij de hoofdrol speelde.

Toekomst


Majors is intussen 85 jaar oud en al 60 jaar bezig als acteur, maar hij denkt nog niet aan stoppen. Zo staan een aantal projecten op de planning die nog zullen uitkomen waarin Majors speelt. Hij zal verschijnen in de western-film Florida Wild en er is nog een ander project, getiteld The Heavy, dat in ontwikkeling is.

Bekijk op instagram



Bekijk op instagram



Majors is dus na al die jaren nog steeds bezig, maar dan in kleinere rollen en projecten. Je kan hem wel steeds zien in de populaire series waarin hij speelde. Zo kan je onder andere een seizoen van The Six Million Dollar Man kijken op SkyShowtime. Als je de rest van de serie wil zien, zal je de dvd ervan moeten kopen. The Fall Guy is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kunt de serie wel kopen op dvd. En je kan Majors ook zien in de film The Fall Guy, die je kan huren en kopen op Pathé Thuis en Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ken jij Lee majors nog?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen