search
De nieuwste Netflix-serie is net een duistere versie van 'Percy Jackson'
Series / Specials

De nieuwste Netflix-serie is net een duistere versie van 'Percy Jackson'

De mythologische elementen zijn groots aanwezig, maar krijgen een duisterder randje.

De Griekse mythes komen opnieuw tot leven in Percy Jackson and the Olympians en de Disney-serie heeft een groot publiek bereikt. Netflix komt op zijn beurt met een verhaal van epische proporties, waarin de goden zich nog steeds temidden van de mensheid bevinden.

De serie KAOS is onlangs in première gegaan en brengt het verhaal over de Griekse goden die in een gigantische villa wonen. De toon is niet zo licht als in de verfilming van Rick Riordans boekenserie. De goden zijn weliswaar ook in KAOS zelfzuchtig, maar de makers konden dit op een meer uitgesproken manier laten zien. Verder is er sprake van een belangrijke profetie, waarin de serie ook aan de populaire Disney-hit doet denken.

Gebreken


We leren goden, halfgoden en mythische wezens kennen en ook hier blijken ze de nodige gebreken te hebben. De goden hebben de nodige onderlinge vetes en vinden de mensheid niet zo belangrijk. Dit wordt in KAOS dieper uitgewerkt: je leert de goden beter kennen, evenals hun intriges. Jeff Goldblum speelt de oppergod Zeus en de excentrieke charme van de acteur voegt ook nu weer iets toe aan het personage dat hij speelt. Zeus ontdekt een rimpel op zijn voorhoofd. Dit maakt hem behoorlijk paranoïde en hij is ervan overtuigd dat het einde van de wereld nabij is.

De rimpel doet hem namelijk denken aan een profetie die het einde van zijn heerschappij voorspelt. Er broeit van alles en al snel zie je hoe de goden onderling het nodige bekokstoven. Cassandra (Billie Piper), prinses van Troje en zieneres, bezoekt een jonge vrouw genaamd Eurydice ("Riddy"), gespeeld door Aurora Perrineau, en vertelt haar dat ze haar partner Orpheus (Killian Scott) moet verlaten. Wanneer Riddy vervolgens bij een ongeluk om het leven komt en onderweg is naar de Onderwereld, bemoeit de wijngod Dionysos zich ermee. Hij neemt contact op met Orpheus en vertelt hem dat er een manier is om herenigd te worden met Riddy.

Meer invloed


Het is duidelijk dat de profetie het verhaal aanstuurt, net zoals dit in Percy Jackson and the Olympians het geval is. Voor de kijker is echter niet direct duidelijk op welke manier deze voorspelling gaat uitpakken. Daarnaast zijn er drie menselijke personages die op een vooralsnog onbekende manier verbonden zijn met de voorspelling. Het verhaal van KAOS wordt dus breder getrokken, aangezien de mensen duidelijk meer invloed kunnen uitoefenen op het verloop van de gebeurtenissen.



KAOS kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

KAOS of Percy Jackson?

  • KAOS

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Percy Jackson

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen