search
'De Ring': in de schaduw van succes loert een duister geheim
Recensie

'De Ring': in de schaduw van succes loert een duister geheim

Hannah Hoekstra raakt als juriste verstrikt in een penibele situatie.

Regie: Frank Ketelaar, Sander Burger, Ties Schenk | Cast: Hannah Hoekstra (Anna), Minne Koole (Max), Benja Bruijning (Simon), Delilah Warcup van Eyck (Lily), Eelco Smits (Patrick), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 44-51 minuten | Jaar: 2024

Frank Ketelaar schrikt niet terug voor een lekker duistere serie over complexe liefde en criminaliteit. Met Klem en Overspel wist hij relaties, verraad, macht en morele dilemma's te verwerken in sterke, karaktergedreven verhalen en met De Ring doet hij dit opnieuw. Klem en Overspel werden allebei door het publiek goed ontvangen, wat resulteerde in meerdere seizoenen. Het is nog even afwachten of De Ring ook zo'n publieksfavoriet wordt, maar de serie zal in ieder geval voor de nodige avonden goede televisie zorgen.

Wanneer juriste Anna in een opwelling een ring steelt van haar werkgever, belandt ze dieper in de problemen dan ze in eerste instantie denkt. Ze stuurt de ring meteen terug, in een envelop zonder afzender, direct geadresseerd aan de succesvolle en geliefde directeur van het spijkerbroekenmerk waaraan ze juridisch advies verleent. Maar helaas voor haar heeft de charmante Simon het hele gebeuren op video en dreigt hij de beelden openbaar te maken als Anna niet met hem naar bed gaat.

Dit is waar de ellende begint. Een ogenschijnlijk kleine actie zet een reeks ellendige gebeurtenissen in gang, waardoor Anna steeds dieper in haar eigen leugens wegzakt. Hannah Hoekstra geeft als Anna een sterk en geloofwaardig optreden. Ook al zou je het zelf heel anders aanpakken, je begrijpt wel waarom Anna doet wat ze doet. Ze wil zichzelf beschermen, evenals haar collega's en vrienden. En dan is ze ook nog eens min of meer per ongeluk in een relatie met een politieman beland.

Tegenover haar staat Benja Bruijning als Simon. Een gladde man, op het eerste gezicht ontzettend sympathiek, maar al snel onthult hij zijn duistere kant. Bruijning weet precies de juiste balans te vinden om je ervan te overtuigen dat niemand deze kant ooit van Simon zou verwachten. Of nou ja, misschien ook wel, maar dat wordt pas in latere afleveringen duidelijk.

Een romance op de achtergrond van een misdaadserie kan snel overbodig voelen, maar de relatie tussen Anna en Max is niet alleen welkom, maar op sommige punten ook de drijfveer van het verhaal. Toch is het moeilijk te geloven dat twee mensen in zo'n korte tijd zo veel voor elkaar over zouden hebben, helemaal als ze in die tijd amper een woord met elkaar hebben gewisseld. Veel televisieromances belanden in deze val, maar bij De Ring valt het te vergeven.

De Ring bestaat uit tien afleveringen van tussen de veertig en vijftig minuten. Precies lang genoeg om het zorgvuldig uitgestippelde verhaal te vertellen, zonder in te leveren op tempo of tegen het einde de boel op te moeten jagen. Dat de serie hoogstwaarschijnlijk geen vervolg krijgt voelt dan ook niet als een teleurstelling, maar als een goede, weloverwogen beslissing.



De Ring is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij van plan om De Ring te kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen