search
Deze scifi-serie met 90% op Rotten Tomatoes kan je gewoon kijken op HBO Max
Series / Specials

Deze scifi-serie met 90% op Rotten Tomatoes kan je gewoon kijken op HBO Max

Met de geweldige scifi-serie 'Fringe' kun je weer even vooruit.

Op zoek naar een goede scifi-serie die je niet binnen één weekend hebt afgekeken? Dan is Fringe absoluut een aanrader. De serie is gewoon te streamen op HBO Max en krijgt een uitstekende score op Rotten Tomatoes.

Fringe is een Amerikaanse sciencefictionserie, gecreëerd door J. J. Abrams, Alex Kurtzman en Roberto Orci. Het eerste seizoen verscheen in 2008. Daarna volgden er nog vier seizoenen, tot het einde van de serie in 2013.

Onverklaarbare gebeurtenissen


De serie gaat over een speciale FBI-eenheid, het "Fringe Team," dat onverklaarbare en paranormale verschijnselen onderzoekt. We volgen Olivia Dunham, een getalenteerde FBI-agent, die samenwerkt met de excentrieke wetenschapper Walter Bishop en zijn zoon Peter.

Hun onderzoeken draaien om bizarre en vaak angstaanjagende gebeurtenissen, zoals genetische mutaties, mysterieuze ziekten en afwijkingen in ruimte en tijd. Het team ontdekt dat veel van deze verschijnselen verband houden met een complot dat verder reikt dan ze ooit hadden kunnen denken.

Cast


Naarmate de serie vordert, worden onderwerpen als parallelle universums en de grenzen van de realiteit steeds belangrijker. Ondertussen wordt het team ook geconfronteerd met persoonlijke dilemma's.



Anna Torv (Mindhunter) is te zien als Olivia Dunham, Joshua Jackson (Dawson's Creek) als Peter Bishop, John Noble (The Lord of the Rings-trilogie) als Dr. Walter Bishop en Lance Reddick (The Wire) als Philip Broyles.

Rotten Tomatoes


Op Rotten Tomatoes krijgt Fringe een indrukwekkende score. Op de tomatometer krijgt de serie een score van 90% en bij het publiek scoort de serie 80%.

Bekijk Fringe op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kende jij de serie Fringe al voor het lezen van dit artikel?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen