search
Dit detail over Kelly Bundy in 'Married... with Children' weet eigenlijk niemand
Series / Specials

Dit detail over Kelly Bundy in 'Married... with Children' weet eigenlijk niemand

Niet Christina Applegate, maar iemand anders zou oorspronkelijk de rol van Kelly Bundy spelen.

Ken je de sitcom Married… with Children nog? De serie liep van 1987 tot 1997 en was een groot succes. Het volgde Al Bundy en zijn familie, die bestaat uit onder andere zijn dochter Kelly Bundy, gespeeld door Christina Applegate. Oorspronkelijk zou echter een andere actrice deze rol spelen.

Married… with Children werd gemaakt door Michael G. Moye en Ron Leavitt voor de Fox Broadcasting Company. Het is de langstlopende live-action sitcom ooit uitgezonden op Fox en was ook de eerste primetime serie die werd uitgezonden op het nieuwe Fox-netwerk.

Bundy-familie


De serie speelt zich af in Chicago en volgt het leven van Al Bundy, een voormalige middelbare schoolvoetbalspeler die pech heeft en nu werkt als verkoper van damesschoenen. Zijn luie vrouw Peggy, hun knappe maar naïeve dochter Kelly en hun brutale zoon Bud maken het gezin compleet. Daarnaast heb je ook hun buren Steve en Marcy Rhoades, die Al irritant vinden, en hij denkt hetzelfde over hen.

De kritische ontvangst van Married... with Children was gemengd tijdens de oorspronkelijke uitzendperiode. De seksueel getinte humor en de weergave van een dysfunctioneel gezin stonden in schril contrast met de familysitcoms van die tijd. Terwijl veel populaire sitcoms destijds harmonie en moraal benadrukten, koos Married... with Children juist voor een meer controversiële en cynische kijk op het gezinsleven, wat zowel lof als kritiek opleverde.

Kelly Bundy


Kelly Bundy (Applegate) is het oudste kind in de Bundy-familie. Pumpkin, zoals Al haar vaak noemt, is losbandig en knap, en vertegenwoordigt het stereotype van de domme blondine. Haar domheid uit zich op verschillende manieren, zoals het onmiddellijk vergeten van ideeën of het verkeerd uitspreken of spellen van eenvoudige woorden.



Hoewel Kelly meestal wordt neergezet als dom, laat de serie af en toe doorschemeren dat ze over een zekere intellectuele capaciteit beschikt, die zich alleen manifesteert op zeldzame momenten wanneer ze niet bezig is met haar sociale status of mannen. Ze kan over het algemeen goed met haar broer Bud overweg, maar ze genieten er ook allebei van om elkaar te kleineren.

Tina Caspary


Na elf jaar Kelly te spelen, is het moeilijk om iemand anders dan Applegate in die onvergetelijke rol voor te stellen. Maar in de originele pilot van Married… with Children was het een actrice genaamd Tina Caspary die de rol van Kelly speelde.



Zoals vaak het geval is bij tv-pilots, werd er nog gewerkt aan de details van de serie en de chemie tussen Caspary en Ed O'Neill (Al Bundy) was er gewoon niet. Toen het netwerk besloot de serie op te pikken, werd Caspary vervangen als Kelly Bundy. De rol werd opnieuw gecast en dat was het moment waarop Applegate het overnam.

Kijken?


Wil je Married… with Children zien? Je kan de serie op dit moment niet vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kunt de serie wel kopen op dvd.

Lees ook
De 10 beste scifi-series van de afgelopen 25 jaar: van 'Firefly' tot 'Lost'
De voorbije 25 jaar zijn er tal van goede scifi-series uitgebracht.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Mis jij series als deze op tv of streaming?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen