search
Vergeten topserie met een 8,6 op IMDb is een must als je houdt van kwaliteitsseries
Series / Specials

Vergeten topserie met een 8,6 op IMDb is een must als je houdt van kwaliteitsseries

'The Newsroom' werd bedacht en grotendeels geschreven door Aaron Sorkin, die eerder 'The West Wing' had gemaakt.

Hou je van kwaliteitsseries en wil je weten hoe het eraan toegaat achter de schermen van een nieuwsprogramma? Dan moet je de politieke dramaserie The Newsroom zien. Het werd bedacht en grotendeels geschreven door Aaron Sorkin, die eerder al de succesvolle serie The West Wing had gemaakt.

The Newsroom ging in première op HBO in 2012 en eindigde in 2014, met in totaal 25 afleveringen, verdeeld over drie seizoenen. De ensemblecast wordt geleid door Jeff Daniels, met onder andere ook Emily Mortimer, John Gallagher Jr., Alison Pill, Thomas Sadoski, Dev Patel, Olivia Munn en Sam Waterston.

Verhaal


De serie volgt de gebeurtenissen achter de schermen bij het fictieve Atlantis Cable News (ACN). Daniels speelt de rol van Will McAvoy, de nieuwslezer en hoofdredacteur van News Night. Hij is een gematigde Republikeinse nieuwslezer en staat bekend als moeilijk in de omgang.

Zijn wereld wordt op zijn kop gezet wanneer zijn ex-vriendin MacKenzie (Mortimer), die de nieuwe uitvoerende producent van News Night wordt, weer in zijn leven verschijnt met een plan om zijn nieuwsuitzendingen te vernieuwen. Samen met het hele team proberen ze een nieuwsprogramma te maken, ondanks tegenslagen door commerciële en zakelijke belangen en hun eigen persoonlijke verwikkelingen.

Kabelnieuws


Sorkin was naar verluidt sinds 2009 bezig met de ontwikkeling van een tv-drama rond kabelnieuws. Na maanden van onderhandelingen bestelde HBO in januari 2011 een pilot, gevolgd door een volledige serie in september van dat jaar.



Sorkin deed onderzoek voor de serie door verschillende kabelnieuwsprogramma's in de echte wereld van dichtbij te observeren. Hij was tevens uitvoerend producent, samen met Scott Rudin en Alan Poul.

8,6 op 10


The Newsroom was onmiddellijk een succes met de eerste aflevering die 2.1 miljoen kijkers had en zo een van HBO's meest bekeken seriepremières sinds 2008 was. De serie werd genomineerd voor tal van prijzen, waaronder twee Golden Globes, twee SAG Awards en zes Primetime Emmy Awards. De meeste van deze nominaties waren voor Daniels, die ook een Emmy won voor zijn rol in The Newsroom.



De kritische reactie op de serie in het eerste seizoen was gemengd. Het tweede en derde seizoen kregen echter meer positieve reacties van recensenten. Op IMDb heeft The Newsroom dan ook een mooie score van 8,6 op 10 en staat het op de 169e plaats in hun lijst van best beoordeelde televisieseries.

Kijken?


Wil je The Newsroom zien? Je kan de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Newsroom: een goede aanrader?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen