search
True crime-topper over een gruwelijke waargebeurd verhaal stoomt de Top 10 van HBO Max binnen
Series / Nieuws

True crime-topper over een gruwelijke waargebeurd verhaal stoomt de Top 10 van HBO Max binnen

De maker van de 'Transformers'-filmserie komt met zijn eerste misdaaddocumentaire.

Deze week ziet een opvallende nieuwe verschijning in de Top 10 van HBO Max: Born Evil: The Serial Killer and the Savior. Bay is bekend als regisseur van actiefilms en dit gruwelijke verhaal is iets nieuws voor hem. De docu-serie staat op de vierde plaats in de lijst.

De documentaire telt vijf afleveringen en gaat over Hadden Clark, een geesteszieke seriemoordenaar. De nadruk ligt op zijn familieleden en de agenten die aan de zaak hebben gewerkt.

Levenslang


Clark zit levenslang vast voor twee moorden waarvan bewezen is dat hij ze gepleegd heeft. Born Evil verkent, naast zijn familiegeschiedenis, ook de onopgeloste zaken die zeer waarschijnlijk aan hem verbonden zijn.

Zijn medegevangene John "Jack" Truitt kreeg onverwachts een reeks bekentenissen van Clark te horen. Door Truitts uiterlijk, lang haar en een baard, dacht Clark dat hij met Jezus in de cel zat. Naast de informatie die Truitt doorspeelde kwam er daarnaast medewerking uit onverwachte hoek.

Bang


Niemand minder dan Clarks moeder verstrekte informatie over haar zoon aan Richard Fallin, een van de belangrijkste rechercheurs in de zaak. Ze was bang voor haar zoon, over wie ze beweerde dat hij haar al eerder had geprobeerd te vermoorden. Bays documentaireserie toont het bizarrre verhaal hoe een reeks onopgeloste zaken aan het rollen kwam.



Je kunt Born Evil: The Serial Killer and the Savior streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Fan van True Crime-docu's?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen