search
Jean-Claude Van Damme zou zich schamen voor deze scifi-serie: 0% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Jean-Claude Van Damme zou zich schamen voor deze scifi-serie: 0% op Rotten Tomatoes

De serie 'Timecop' uit 1997 is gebaseerd op de succesvolle Jean-Claude Van Damme-film 'Timecop'.

In 1994 speelde Jean-Claude Van Damme de hoofdrol in de scifi-film Timecop. De film was toen een groot succes en blijft de meest winstgevende film van Van Damme als hoofdrolspeler. Een paar jaar later, in 1997, kwam de serie Timecop uit, gebaseerd op de film. De serie was echter een grote flop.

Hoewel de film Timecop gemengde recensies ontving, wordt hij over het algemeen door critici beschouwd als een van Van Damme's beste films. De serie Timecop daarentegen kreeg enkel negatieve recensies en werd na enkele afleveringen al stopgezet.

Verhaal


De serie Timecop werd uitgezonden op het netwerk ABC in 1997. Het is gebaseerd op de gelijknamige film, die op zijn beurt was geïnspireerd op de gelijknamige strip van Dark Horse Comics. De hoofdrollen waren voor Ted King, Cristi Conaway, Don Stark en Kurt Fuller.

Timecop volgt Jack Logan (King), een tijdreiziger uit 2007, die op jacht gaat naar illegale tijdreizigers en hen ter verantwoording roept voordat ze het verleden kunnen veranderen. Hij maakt deel uit van de Time Enforcement Commission, die opgericht werd om de geschiedenis te beschermen tegen deze criminelen.

Negen afleveringen


Er werden in de serie geen acteurs uit de film gebruikt, en slechts één personage werd hergebruikt, namelijk Captain Eugene Matuzek, die in de film gespeeld werd door Bruce McGill. Door lage kijkcijfers en slechte reclame werd de serie voortijdig beëindigd na minder dan een seizoen, en werden slechts negen van de dertien afleveringen uitgezonden.



Timecop kreeg dan ook negatieve recensies en heeft op Rotten Tomatoes een score van 0%. Zo schreef Howard Rosenberg van de Los Angeles Times: "Duelerende tijdreizigers is een leuk idee, maar hier wordt het uitgevoerd zonder flair of een gevoel voor mysterie. De verbeelding en opwinding van het tijdreisconcept worden ondermijnd door een inconsistent script dat leunt op het alledaagse."

Kijken?


Wil je de serie Timecop toch eens zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland. Ook de film is op dit moment nergens beschikbaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij eerder van de serie Timecop gehoord?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen