search
Eerste recensies voor 'The Sopranos'-serie 'Wise Guy': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies voor 'The Sopranos'-serie 'Wise Guy': kijken of skippen?

Nieuwe documentaire over David Chase en The Sopranos ontvangt fantastische score op Rotten Tomatoes.

Als je groot fan bent van de hitserie The Sopranos weet je ongetwijfeld wie David Chase is. Binnenkort komt er een nieuwe documentaire uit over de bekende scenarioschrijver, maar is deze documentaire eigenlijk wel de moeite waard? De beste critici op Rotten Tomatoes hebben hun oordeel gegeven.

In 1999 kwam het eerste seizoen van de wereldberoemde serie The Sopranos uit. Deze serie is geschreven door scenarioschrijver David Chase en is ook vandaag de dag nog steeds zeer populair.

Rotten Tomatoes


In de gloednieuwe documentaire Wise Guy: David Chase and The Sopranos onderzoekt regisseur Alex Gibney wat The Sopranos zo baanbrekend maakt. Hij kijkt samen met acteurs, makers en scenarioschrijver Chase terug op het succes van deze serie.

The Sopranos is nog steeds zeer succesvol en heeft dan ook een score van 92% op Rotten Tomatoes. De nieuwe documentaire is op het moment van schrijven zelfs nog populairder dan de iconsiche serie. Critici hebben de gloednieuwe documentaire namelijk een perfecte score van 100% gegeven.

Perfectie vanaf het begin


Criticus John Anderson van Wall Street Journal schrijft dat hij verbaasd is met wat de serie laat zien over de audities voor de pilot:

"Wat Gibney ons laat zien van het auditieproces [...] is vreemd en bijna morbide fascinerend. Hij suggereert dat de uiteindelijke casting perfect was en dat eventuele wijzigingen de film zodanig zouden hebben veranderd dat deze verminkt zou zijn."



Hoewel de documentaire uiteraard over The Sopranos gaat, ligt de focus volgens criticus Richard Roeper op David Chase. Roeper schrijft: "De kijkervaring wordt nog verrijkt doordat de tweedelige HBO-documentaire echt over Chase gaat."

HBO Max


Ben je nieuwsgierig geworden naar Wise Guy: David Chase and The Sopranos? Stream de serie dan vanaf 7 september op HBO Max.

Lees ook
'The Sopranos' bevat een scène die zelfs voor de grootste fans te gruwelijk is
Er zijn heel wat gruwelijke verhaallijnen in The Sopranos, maar fans kunnen deze scène niet aanzien.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Wil jij Wise Guy gaan kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen